Vujačić: Pokazali smo neku novu Crnu Goru, pokazali smo karakter, želimo da se borimo

Vladan
Piše: Vladan 305 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Protiv Rumunije je bilo gotovo idealno, gostovanje Finskoj je – opšti je utisak – olako žrtvovano zbog napornog rasporeda u junskom dijelu B Lige nacija.

A duel sa Bosnom i Hercegovinom (1:1) pokazao je da crnogorski fudbaleri imaju ono nešto da i kada im stanje na terenu ne ide u prilog pronađu način da reaguju.

Aplauzi na stadionu pod Goricom na kraju ex-Yu derbija ukazuju na to da su navijači zadovoljni – a njihovo uvjerenje ne mora, niti treba da bude uvijek vezano isključivo za rezultat.

Bio je to aplauz koji je bez sumnje izazvala nevjerovatno želja momaka u crvenim dresovima, beskompromisni nastup u posljednjih 20 minuta koji je na kraju i nagrađen golom Adama Marušića za izjednačenje.

BiH je u Podgorici bila kompletna, sa zvijezdama kao što su Edin Džeko, Miralem Pjanić, Sead Kolašinac…, a Crna Gora daleko od toga – bez Stevana Jovetića, Stefana Savića, Uroša Đurđevića, Nikole Vukčevića, Milutina Osmajića…

I zbog toga remi sa “zmajevima” treba sagledati realno – kao pozitivan, kao dobar bod.

“Teška utakmica je iza nas. Možda smo nešto slabije igrali prvih 25 minuta, ali smo kasnije imali tempo i prilike. Desio se taj pad koncentracije u drugom poluvremenu, primili smo jeftin gol, ali smo nakon toga pokazali karakter i stigli do izjednačenja”, rekao je defanzivac Igor Vujačić.

Pogodak Luke Menala u 62. minutu je Crna Gora mogla i morala da izbjegne. Bila je to “lančana” reakcija odbrane – greška Andrije Vukčevića, pa Žarka Tomaševića, koju nije mogao da ispravi Milan Mijatović.

“Krivo nam je zbog tako primljenog gola, jer smo svi stajali na pozicijama kako je trebalo. Ali, kada se sve sabere, ovaj remi je možda najrealnija priča”, dodao je Vujačić.

Štoper Partizana je vodio žestoku bitku sa Edinom Džekom, napadačem top klase.

“To je napadač vrhunskog kvaliteta. Nisam samo ja, nego i svi ostali saigrači su dali sve. A kada je tako, lakše stignemo do cilja”.

Naša selekcija već u utorak gostuje Rumuniji u Bukureštu, koja se pobjedom nad Finskom pobrinula za totalnu ravnotežu u grupi 3 nakon tri kola.

BiH ima pet bodova, jedan više od Crne Gore i Finske, Rumunija je na tri…

“Svaka utakmica je druga priča. Treba da uvijek budemo kompaktni i da se držimo zajedno. Kada skratimo prostor i ne dozvolimo protivniku da nametne svoj stil igre – šanse za dobar rezultat su nam veće. Dobro smo odradili oba meča pod Goricom, iako negdje ostaje žal što nismo pobijedili BiH. Da smo poveli, kada je Vladimir Jovović pogodio prečku, vjerovatno bi epilog bio drugačiji”, kazao je 27-godišnji fudbaler i dodao:

“Ostao nam je još jedan meč u ovom ciklusu. I u Bukureštu će odlučiti nijanse. Znamo se dobro sa Rumunima, iako još uvijek nismo odradili detaljnu analizu. Ako ponovimo agresivnost i disciplinu iz duela u Podgorici, nadam se da će onda biti viđen epilog koji svi želimo”.

Bivši kapiten Zete je potencirao i atmosferu u nacionalnom timu, ali i na tribinama u duelu sa BiH.

Pod Goricom je viđen pravi sportski ambijent, sa dvije navijačke grupe koje su bile fokusirane na svoje miljenike…

“Atmosfera u timu je izvanredna, a i mi smo donekle zaslužni zbog tog broja navijača koji je bio na tribinama. Pokazali smo neku novu Crnu Goru, želimo da se borimo i bez dva naša najbolja igrača, pa naši rezultati i dobijaju na značaju. Navijanje je bilo odlično. Svima nam znači kada igramo u onakvom ambijentu”, naglasio je Vujačić.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar