Vučinić: Ako uvijek ne igrate sjajno, nemate podršku navijača Rome

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 510 pregleda Dodaj komentar

Mirko Vučinić osvrnuo sa na vrijeme koje je proveo na Apeninima, a poseban akcenat stavio je na navijače Rome.

Lucidnim potezima i golovima uveseljavao je navijače Lećea, Rome, Juventusa, a sada svoju sjajnu karijeru privodi kraju u Al Džaziri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Mirko Vučinić dugo vremena bio je jedan od najboljih napadača serije A i sa posebnom emocijom vratio se u te dane. Kaže da je u Romi postojao ogroman pritisak sa kojim se bilo teško izboriti.

“Navijači u Rimu su drugačiji. Super ste ako odigrate nekoliko dobrih utakmica i popnete se na tabeli, ali onda čim uradite nešto loše, podrške više nema. I dugoročno gledano, upravo to vas iscrpi”, objasnio je Vučinić italijanskim medijima.

Vučinić naglašava da je u Torinu neuporedivo lakše.

“Razlikuje se pristup u ova dva kluba. Činjenica je da se u Juventusu svaki remi doživljava kao poraz. Sa druge strane, svaka pobjeda ti pomaže da stigneš do sljedeće. To je dobro, psihološki, jer postajete sve jači”, rekao je Vučinić i priču usmjerio na odnos medija prema fudbalerima u dva grada.

“U Torinu možete mirno da šetate ulicom i da vas niko ne uznemirava. Tamo nema radio stanica koje su posvećene samo klubovima, ili ih bar nema toliko. Juventus je jači van Torina i tamo je potpuno drugačiji fokus.”

Najbolji strijelac Crne Gore je potom podrobnije objasnio probleme koji vladaju u Rimu.

“Igrači osjećaju pritisak, on im je nametnut. Sjećam se da smo se ponekad međusobno šalili na tu temu: ’Čuo sam ovo, čuo sam ono’… Svi su slušali radio, čak i tokom treninga. Bilo je neizbježno”.

Roma već 15 godina čeka na titulu prvaka Italije.

“Svakako, ne pomaže baš ni činjenica da je Roma dugo bez titule. Kada smo se borili za šampionski tron, pritisak je rastao, čak i na manjim mečevima. Prosto, kao da vas neko grize za vrat”, prisjeća se naš reprezentativac.

Vučinić je u Romi proveo pet sezona i za to vrijeme postigao 60 golova.

KLJUČNE RIJEČI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar