Vučević: Mladi smo, igraćemo sa puno energije i sa velikom željom

Vladan
Piše: Vladan 703 pregleda Dodaj komentar

Iza Nikole Vučevića je godina iz snova, sezona u kojoj je stekao status NBA ol-star star igrača, sa Orlandom je igrao plej-of, a novi izazov ga čeka u Kini.

Nakon tri učešća na šampionatima Evrope, 28-godišnji centar sa nacionalnim timom igraće i na svjetskom prvenstvu.

Njegov kvalitet, reputacija i profesionalizam, čine ga liderom crnogorske selekcije.

“Daću sve od sebe da odigram najbolje što mogu, da pomognem ekipi da napravimo što bolji rezultat. Jedan sam od starijih igrača i sa te strane ću pokušati da budem lider”, rekao je Vučević.

Iako je od 2011. godine reprezentativac, pa je kroz velika takmičenja, ranije i kvalifikacije, mogao da se aklimatizuje na drugačiji stil košarke, Vučević je, ipak, NBA igrač… Zna da će mečevi na šampionatu svijeta biti drugačiji od onih koje igra u klubu i u najjačoj ligi.

“Drugačije će mi biti da igram ovdje nego u Americi. Drugačiji je stil, biću korišten na drugačiji način, trebaće malo vremena da se prilagodim. Daću sve od sebe, nadam se da ću se pokazati u najboljem svijetlu i pomoći timu da prođemo u drugi krug”, rekao je as Orlanda.

Crna Gora je na tri dosadašnja kontrolna meča, na jakom turniru u Lionu, doživjela tri poraza. Jedan od njih bio je od Brazila, sa kojim će igrati u grupi Mundobasketa, i koji je konkurent za drugo mjesto i prolaz u drugu fazu.

“Mislim da smo odigrali dosta dobro, nismo ni očekivali da će biti sve idealno, jer su prve utakmice poslije priprema. Najbolji smo bili protiv Francuske, kasnije smo se mijenjali, nismo igrali u istom sastavu. Bitno je bilo da vidimo kako to izgleda, a sada nam slijede tri utakmice u Kini da se uigramo dodatno, da se aklimatizujemo”.

Grčka je veliki favorit za prvo mjesto, jedan od kandidata i za medalju, jer je predvodi MVP NBA lige, Janis Adetokumbo.

“Vidim da je Janis u formi, izgleda dobro. Grčka je jaka, ali sa svakim može da se igra, mada su nama utakmice sa Brazilom i Novim Zelandom ključne”.  

Vučević i Bojan Dubljević – to je jedan od najboljih visokih tandema u evropskoj košarci. Tu je i Todorović, iskusni Bjelica…

“Imamo dosta kvaliteta pod košem, ali i rivali to znaju, pokušaće da nas limitiraju. Timska igra je najvažnija, da se stvori timski duh, jer u reprezentaciji nema mnogo vremena za uigravanje. Zato je bitna hemija, timska energija”, kazao je Vučević.

Crna Gora ima još jednu snagu, kaže Vučević.

“Mladi smo, igraćemo sa puno energije, sa velikom željom da se dokažemo. I to može da bude naš adut u borbi za što bolji rezultat”.  

Crna Gora otvara Mundobasket 1. septembra protiv Grčke, dva dana kasnije je duel sa Novim Zelandom, a grupna faza se zatvara utakmicom sa Brazilom.

Prve dvije ekipe idu u drugu fazu.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar