Vučević, Jovetić, Savić – Posebne nagrade COK-a za trojicu asova

Crnogorski olimpijski komitet dodijelio je posebne nagrade za sportiste koji godinama grade velike karijere na najvećoj sceni, dokazuju kvalitet u najjačoj konkurenciji, stvaraju reputaciju, igraju za našu reprezentaciju – Nikola Vučević, Stevan Jovetić i Stefan Savić dobitnici su nagrade za promociju crnogorskog sporta i Crne Gore u svijetu.

Vučević je NBA as, legenda Orlanda, a sada zvijezda Čikago Bulsa, kultnog NBA tima, a dvostruki ol-star igrač, što je u biografiji svakog košarkaša posebna stavka.

Jovetić je nekada bio najveći fudbalski biser, talenat kakav se rijetko rađa. Nije ga do kraja iskazao, zbog čestih povreda, ali dar za fudbal i igru ništa nije moglo da mu oduzme. Jovetić je jedan od trojice fudalera koji je igrao u pet najjačih evropskih liga, a jedan od dvojice koji je postizao golove u Italiji, Engleskoj, Španiji, Francuskoj i Njemačkoj. Najbolji je strijelac u istoriji naše reprezentacije.

Savić je šest godina lider odbrane Atletika, jedan od najboljih defanzivaca u Španiji i sakupljač trofeja u madridskom klubu. Osvojio je titulu ove godine, Ligu Evrope i Super kup Evrope 2018, igrao je finale Lige šampiona. I on i Jovetić imaju i šampionske naslove u Engleskoj, sa Mančester sitijem.

Posebne nagrade trebalo bi da im budu uručene u sklopu obilježavanja 15 godina prijema COK- a u svjetsku olimpijsku porodicu, na proljeće 2022.

Izvor
Vijesti.me

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button