Vrhunac karijere – Armisa Kuč potpisala za Zenit: Srećna sam što sam dio najmoćnijeg ruskog kluba

Iz Bjelorusije u Rusiju, iz Minska u Sankt Peterburg.

Armisa Kuč, zvanično najbolja crnogorska fudbalerka u 2021. godini, ostvarila je transfer karijere potpisavši jednogodišnji ugovor za najbogatiji ruski klub.

“Srećna sam što sam ovdje, srećna sam što sam dio najmoćnijeg ruskog kluba. Daću sve od sebe da postignem što više golova i da pomognem timu da stignemo do titule prvaka Rusije”, kazala je Armisa Kuč “Vijestima” iz hladnog Sankt Peterburga.

Ženski fudbalski klub Zenit, iako dio moćnog, muškog giganta iz Sankt Peterburga, nije tim sa istorijom, jer je osnovan tek prije dvije godine – 21. januara 2020.

Zenit je, zapravo, bio toliko bogat i moćan da je u jednom trenutku postalo nepojmljivo da nema žensku sekciju, pa je tako počela priča čiji je od prije nekoliko dana dio i 29-godišnja golgeterka iz Rožaja.

Iako “mlad” klub, ZFK Zenit ima velike ambicije, trenutno vjerovatno i najbolji tim u Rusiji i glavni je kandidat za titulu prvaka nakon što je prošle sezone bio treći na tabeli.

Prelaskom Armise Kuč u Zenit nastavlja se niz velikih transfera crnogorskih fudbalerki, što je posljedica i odličnih rezultata ženske reprezentacije Crne Gore u jesenjem dijelu kvalifikacija za Mundija.

Tako je prošle sedmice 21-godišnja Jelena Karličić prešla u Bordo.

Armisa Kuč je jednu sezonu nosila dres Minska, igrala Ligu šampiona, na 11 utakmica postigla je 17 golova.

Preporuka su joj, takođe, bili golovi i igre u reprezentaciji Crne Gore.

“Iz Zenita su me pratili još otkada sam došla u Minsk, a zanimljivo je da su željeli da me gledaju kada je naša reprezentacija igrala sa Rusijom u Moskvi u kvalifikacijama. Ja sam, međutim, pred taj meč zaradila koronavirus, što je jedina utakmica koju sam propustila u reprezentaciji. Ipak su me uzeli na kraju”, kaže Armisa uz osmjeh.

Klub iz Sankt Peterburga zvanično će je predstaviti narednih dana, kada će se sa saigračicama preseliti u toplije krajeve, u tursku Antaliju na pripreme.

“Pomogli su mi, naravno, i golovi u reprezentaciji, kao i golovi u Minsku. Na tri fronta sam igrala dobro, uključujući i Ligu šampiona, što je presudilo da se realizuje transfer i stvarno sam zadovoljna”, ističe Armisa koja je postigla četiri gola za reprezentaciju u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Do sada, u karijeri, Armisa Kuč je branila boje Ekonomista, Sarajeva, švedskog Kvarnsvedensa, španskih Saragose i Malage, kao i Minska.

Izvor
Vijesti.me

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button