Vojin Ćaćić i Nikoleta Perović brane čast Crne Gore

Redakcija
Piše: Redakcija 253 pregleda Dodaj komentar

Eliminacijom Jedinstva u šestaestini finala CEV kupa, naša zemlja je u drugoj polovini decembra prošle godine ostala bez klupskih predstavnika na evropskoj sceni u ovoj sezoni.

Mogućnost da brane čast odbojkaške Crne Gore u nastavku takmičenja na evrosceni, međutim, ima dvoje naših reprezentativaca sa svojim inostranim klubovima, Vojin Ćaćić u muškoj, te Nikoleta Perović u ženskoj konkurenciji.

Ćaćić, koji se nedavno vratio u tim nakon problema sa povredom, sa turskim Ziratom je stigao do polufinala CEV kupa, pošto je tim iz Ankare u četvrtfinalu eliminisao belgijski Lindemans (3:1, 3:1), a u polufinalu će igrati protiv italijanske Verone, koju sa klupe vodi Nikola Grbić. Ćaćić nije ulazio u igru u dvomeču protiv Belgijanaca…

Polufinale CEV kupa igraće i Nikoleta Perović sa Štutgartom, koji je u njemačkom četvrtfinalnom dvomeču izbacio Drezdner (3:0, 3:1), a u polufinalu će igrati protiv bjeloruskog Minska. Perovićeva nije ulazila u igru u prvom meču, dok je u drugom upisala dva poena.

FOTO – oscg

Ostali crnogorski odbojkaši i odbojkašice su ranije završili nastup u evrokupovima sa svojim klubovima.

U muškoj konkurenciji nije bilo crnogorskih igrača u Ligi šampiona. Luka Šuljagić je sa rumunskog Arkadom zastao u osmini finala CEV kupa (eliminisan od slovenačkog ACH voleja sa 0:3 i 2:3), nakon što je u šesnaestini finala izbacila češko Kladno (3:2, 3:0).

ACH volej je u šesnaestini finala CEV kupa izbacio Novi Pazar (3:2 3:0), za koji nastupa Marko Vukašinović, u ovoj rundi je Ćaćićeva Ziratbanka eliminisala rim Blaža Milića, rumunsku Krajovu (3:0, 3:2), dok je Ribnica, za koju je u revanšu nastupa Vladimir Bojić, eliminisana od Verone (3:1, 3:0).

Aleksandar Milivojević je sa rumunskim Ploeštijem ispao u kvalifikacijama za Čelend kup, od švajcarske Lozane (3:0, 3:2), dok su u osmini finala ovog takmičenja zastali Simo Dabović i Nikola Lakčević. Dabovićev bjeloruski Stroitel je ispao od turskog Mili Pjanga (3:2, 3:0), dok je Lakčevićeva rumunska Steaua ispala od portugalske Benfike (3:2, 3:1).

Kod dama, nakon što nije prošla drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Ksenija Ivanović je sa mađarskom Bekeščabom dogurala do osmine finala CEV kupa, gdje je eliminisana od italijanskog Pomija (3:0, 3:0). U istom takmičenju je odmah u prvom kolu ispao francuski Venel, za koji igra Marija Milović, a koji je eliminisan od njemačkog Drezdnera (3:0, 3:0). Najzad, Ana Otašević je sa rumunskim Targovištem zastala u osmini finala Čelendž kupa, gdje je u dva meča bolji bio Olimpijakos (2:3, 3:1).

Zenit i Alba organizatori finalnih turnira Lige šampiona

Ruski Zenit u muškoj i rumunska Alba u ženskoj konkurenciji, biće domaćini ovogodišnjih turnira fajnl-fora u Ligi šampiona, odlučila je Evropska odbojkaška konfederacija.

Muški turnir, 12. i 13. maja, biće odigran u Kazanju (u dvorani kapaciteta 7.500 mjesta), a ženski, 5. i 6. maja, u Bukureštu (5.200).

Muški fajnl-for LŠ će, tako, četvrti put biti organizovan u Rusiji, nakon Belgoroda (2004), Moskve (2007) i Omska (2013). Kod dama, Rumunija će prvi put organizovati završni turnir najjačeg klupskog takmičenja.

Izvor: Vijesti

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar