“Vodeći turski klub” želi Dritona Camaja

Camaj je ove sezone među najboljim igračima Kišvarde - najbolji je strijelac tima na polusezoni sa šest golova i najbolji asistent lige sa pet asistencija

Redakcija
Piše: Redakcija 1k pregleda Dodaj komentar
Foto: Kišvarda

“Vodeći turski klub” zainteresovan je za napadača mađarske Kišvarde i crnogorskog reprezentativca Dritona Camaja, piše vodeći fudbalski magazin u Mađarskoj “Csakfoci” (u prevodu – Samo fudbal).

Ne navodi se, međutim, o kojem se klubu radi – u Turskoj su, tradicionalno, Galatasaraj, Fenerbahče i Bešiktaš vodeći klubovi, u posljednje vrijeme i Istanbul Bašahšehir i Trabzonspor, koji je aktuelni šampion.

Camaj je ove sezone među najboljim igračima Kišvarde, koja je na iznenađujuće visokom trećem mjestu, u evropskoj zoni, iza neprikosnovenog Ferencvaroša, kao i Kečkemeta.

Driton Camaj je sa šest golova najbolji strijelac Kišvarde, a sa pet asistencija najbolji asistent lige. Odigrao je svih 17 utakmica u prvom dijelu sezone, 14 kao starter.

“Iako je tek početak februara, sa svim ovim pokazateljima ovo je već Camajeva najbolja sezona po broju golova i asistencija. Zato i ne čudi što je 25-godišnjeg napadača primjećuju drugi klubovi. Prema našim informacijama u Turskoj, za Camaja je zainteresovan vodeći turski klub”, piše “Csakfoci”.

Navodi se, međutim, da je ostalo samo pet dana do zatvaranja prelaznog roka u Turskoj i kako još nema dogovora između zaintesovanih strana, moguće je da će nekadašnji fudbaler Budućnosti, Lovćen, Dečića i Iskre ostane u Kišvardi do kraja sezone.

Po podacima na Transfermarktu, Camaju u junu ističe ugovor, pa je ova zima posljednja šanda da Kišvarda njegovom prodajom nešto zaradi.

“Sa vlasnikom Kišvarde Atilom Revešom razgovarao sam prije nekoliko dana vezano za Camaja i njegovu budućnost, u ovom momentu Camaj je fokusiran samo na Kišvardu i na utakmice koje dolaze i za reprezentaciju”, kaže Camajev agent Dejan-Džaja Peković.

Pa ipak, telefoni zvone…

“Postoji veliko interesovanje za njega i veliki broj ponuda koje su došle sa istoka i iz nekih zemalja za koje mislimo da u ovom momentu nisu prave za Dritona Camaja. Zato smo ih odbili. Strahovito je važno da sada napravi jedan kvalitetan iskorak, prevashodno sportski, pa i finasijski. Camaj ima 25 godina i Želimo da u Evropi pokaže sebe… Kišvarda je klub koji se konstatno razvija i puno je zaslužna za dosadašnje igre Camaja i njegov napredak. Ne žurimo nigdje i čekamo pravu ponudu”, naveo je Peković.

Driton Camaj je u prethodnom ciklusu Lige nacija debitovao za crnogorsku reprezentaciju i do sada je odigrao četriri meča za “sokole”.

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: Vijesti
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar