Vlaisavljević traži ozbiljnost

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 644 pregleda Dodaj komentar

Vlaisavljevic2Mlada reprezentacija Crne Gore počeće sjutra četvrti kvalifikacioni ciklus za odlazak na U21 Evropsko prvenstvo koje se 2015. godine igra u Češkoj.

 

Prvu od osam zakazanih utakmica u grupi 6 „hrabri sokoli” će odigrati protiv Farskih Ostrva na Gradskom stadionu pod Goricom od 20.30 časova.

Iako su u Podgoricu doputovali kao apsolutni autsajder, popularni „ribari” su pokazali da mogu da naprave iznenađenje, pošto su u premijernom meču kod kuće odigrali neriješeno (2:2) sa Rumunijom.

 

Selektor Dušan Vlaisavljević, koji je u dosadašnja tri ciklusa osvojio tri treća mjesta, dobro zna kakve zamke nose „male” utakmice, poput ove, pa će od igrača zahtjevati maksimalnu koncentraciju i ozbiljnost.

 

„Farani jesu autsajderi, ali su veoma neugodni. Bez obzira što su dali Rumunima dva gola, ja očekujem sigurnu pobjedu, uz dobru igru, jer je ekipa i tako selektirana”.

 

„Imamo puno mladih igrača, igrača koji imaju pravo i za sljedeći ciklus, trojica ili četvorica će početi i ovu utakmicu. Bez obzira na kvalitet protivnika, siguran sam da će ekipa izaći motivisana, kako bi kvalifikacije otvorila pobjedom”, rekao je na konferenciji za medije Vlaisavljević.

 

Slično razmišlja i vezista Torina Marko Bakić, koji se mladoj reprezentaciji priključio nakon obaveza u A selekciji Crne Gore.

 

Jedan od lidera očekuje defanzivno orjentisanog protivnika, ali smatra da to ne može biti prepreka na putu ka pobjedi.

 

marko-bakic_1341480890_420x0
Kapiten najavljuje napade od 1. minuta: Marko Bakić

„Na papiru nas očekuje naizgled laka utakmica, ali se ne smijemo opuštati. U meč moramo ući sto odsto koncentrisani”.

 

„Moramo da otvorimo kvalifikacije na najbolji mogući način. Garantujem da ćemo svi prići ozbiljno meču, jer znamo da od 1. minuta moramo da ih napadnemo”.

 

„Siguran sam da se oni neće otvoriti, očekujem da će se braniti cijelu utakmicu. To što su igrali sa Rumunijom 2:2 govori da imaju određeni kvalitet, ali smo mi na našem terenu izraziti favoriti”, rekao je Bakić.

 

Utakmica Crna Gora – Farska Ostrva počeće sjutra u 20.30 časova. Ulaz na stadion pod Goricom biće slobodan.

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar