Vlado Šćepanović: Spreman sam da pomognem crnogorskoj košarci i sportu

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 458 pregleda Dodaj komentar

Vlado Šćepanović je u oktobru napustio klupu Partizana, a sada „iz drugog plana“ košarkaška dešavanja i ima želju da se vrati sportskoj priči – spreman je da svojim znanjem, iskustvom i poznanstvima, bez želje da se, kako kaže, nametne, pomogne crnogorskoj košarci.

“Ako ostanem u Crnoj Gori, zašto ne razmišljati i na taj način. Ja sam neko ko je na najčistiji način napravio ime i karijeru, sa mnogim kontaktima i poznanstvima van Crne Gore, tako da bih sigurno u nekom drugom smislu, osim trenerskog, mogao da pomognem, ne samo košarci, nego generalno sportu u Crnoj Gori. Čovjek uvijek treba da ima ambicije, imam ih ja, ali sam neko ko se ne nameće i ne nudi nikome. Ali, sam spreman da preuzem odgovornost, da pomognem crnogorskom sportu, zašto da ne razmišljam i u tom pravcu”, kazao je Šćepanović za TV Vijesti.

Legendarni as ispratio je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje su završene neuspješno za našu selekciju, koje neće biti na narednom Eurobasketu…

“Ovo jeste veliki neuspjeh. Mnoge reprezentacije koje su manje zvučne su se plasirale na Evropsko prvenstvo. To se dešava u sportu. Kada se dođe neuspjeh, treba iskreno otvoriti sva pitanja, podvući crtu i napraviti neki plan za budućnost, kako bi se spriječilo da se takve stvari dogode opet i da se Crna Gora nađe na mjestu koje joj pripada po košarkaškim imenima i renomeu”, rekao je Šćepanović.

Šćepanović je od oktobra bez posla, kada je napustio klupu Partizana. Ne kaje se zbog dolaska, ali da mu danas neko ponudi taj posao kaže da je ne bi prihvatio….

“Mislim da nije trebalo da se prihvatim tog, posla, jer je mnogo više bilo rizika nego pozitivnih stvari. Ali, desilo se što se desilo. Poslije vremenske distance, ispostavilo se da nije sve bilo do trenera, nego da postoji milion nekih stvari. Nažalost, za tih nekoliko mjeseci sam se više bavio nekošarkaškim stvarima nego košarkom. Malo je ostavilo sve to gorak ukus…Ali, to je životna škola i razmišljanje za ubuduće. Ponosan sam što sam bio trener Partizana, ali isto tako je ostala gorčina, što to nije ni bilo ni izbiliza onako kako sam očekivao “, kazao je Šćepanović.

Prije Partizana bio je trener i u Budućnosti…

“Potpuno je drugačija situacija bila u Budućnosti, nego u Partizanu. To je nešto neuporedivo. U Budućnosti sam za taj kratak period, sa tim momcima koji su tada bili u timu, ostavio dubok trag posebno u ABA ligi”, rekao je Šćepanović.

Košarka se posljednjih godina promijenila…

“Posao trenera nije isti kao nekad. Ranije se mnogo više pažnje posvećivalo košarci, nego što je sada… Sada je košarka na četvrtom mjestu. Odnos sa klubom, menadžmentom, medijima, menadžerima – nešto što je sada mnogo bitnije nego sama košarka. Ali, dobro takve su tendencije, tako je svima”, rekao je Šćepanović.

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar