Vladimir Milačić: Tradicija nas obavezuje da mukotrpno radimo

Šampion Luka Bar u novu sezonu ulazi sa drastično podmlađenim sastavom

Drastične promjene u igračkom kadru pretrpio je šampionski sastav Luke Bar između dvije sezone, pa treneru Vladimiru Milačiću ne preostaje ništa drugo nego da ponovo dobro zasuče rukave i krene u stvaranje novog tima, sposobnog da odbrani ulogu neprikosnovene ekipe u domaćoj ligi.

Imali smo puno promjena, otišli su svi nosioci igre. Naš dugogodišnji reprezentativni libero Melisa Cenovnić, koja je 10 godina bila u klubu iako joj je sada samo 23, otišla je u Rumuniju, u isti klub, Voluntari, pošla je i reprezentativka Dijana Vuković, a zanimljivo da su tamo zatekle i Mariju Milović, takođe Baranku. Naš dugogodišnji kapiten Tamara Kovačević, koju smo prošle godine zamolili da se vrati poslije pauze i pomogne nam, na čemu smo joj posebno zahvalni, ove godine definitivno prestaje da igra, jer ne može da stiže zbog obaveza na poslu. I naš prvi tehničar, Tijana Tvrdišić otišla je u Rumuniju, tako da ćemo se osloniti na mlađe snage iz našeg kluba”, kaže trener Milačić.

Upravo odlazak tehničarke Tijane Tvrdišić mogao bi da primora Barane da potraže pojačanje na toj poziciji…

“Bili smo zatečeni njenim odlaskom, pa pokušavamo nekog da dovedemo, borimo se, ali pitanje je koliko je moguće dovesti neku dobru igračicu, a da ne košta mnogo. Priključili smo djecu iz naših mlađih kategorija, dobro radimo. Dok nije počela škola trenirali smo dva puta dnevno, sada po jednom. Sada od tih mladih odbojkašica treba izdvojiti one koje će biti u ekipi u predstojećoj sezoni.”

Tradicija neprikosnovenosti Luke Bar u domaćoj ligi obavezuje na juriš na titulu i u narednoj sezoni, a s druge strane, na pitanje koliki je domet drastično podmlađene ekipe, odgovor je teško dati i treneru Baranki…

“Ta tradicija jeste plus za nas, ali nas i obavezuje na mukotrpan rad. Ja sam djevojkama rekao da ne igramo Ligu šampiona već Crnogorsku ligu i da u njoj uvijek moramo da se borimo za vrh. Mnoge ekipe promijenile su sastav, ali nema sumnje da će liga biti mnogo izjednačenija nego prethodnih sezona. Kolike su mogućnosti bilo kojeg kluba, vidjeće se kroz utakmice u prvom dijelu sezone, ali definitivno će to biti poznato tek poslije 15. januara, kada završava prelazni rok. Jer, jedna igračica može da donese prevagu i u mnogo jačim ligama od naše”, zaključuje Vlado Milačić.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button