Vlada opredijelila dodatnih 100 hiljada za Košarkaški savez Crne Gore

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 350 pregleda Dodaj komentar
Foto: Risto Božović/FIBA

Vlada Crne Gore usvojila danas odluku da košarkašku reprezentaciju podrži sa dodatnih 100.000 eura u pripremi i za nastup na Eurobasketu u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj od 1.do 18.septembra.

Predlog od ministra sporta Vasilija Laloševića i obrazloženje o važnosti dobrog nastupa na najvećem kontinentalnom takmičenju prihvatio je premijer Dritan Abazović uz ponovljene čestitke na evropskoj bronzi naših mladih košarkaša.

Vlada je, takođe, donijela odluku o osnivanju i otvaranju Olimpijskog muzeja crnogorskog sporta.

“Podatak da takvi muzeji postoje i važan su dio promocije nacionalnih sportskih rezultata u glavnim gradovima drzava regiona, smatram da bi trebalo i Crna Gora da dobije takvu ponudu. To bi značilo ne samo u promociji i afirmaciji ljudi koji su promovisali našu drzavu na najvećim sportskim događajima već bi bio i podstrek za mlađe naraštaje da krenu njihovim putem uspjeha. Razgovarali smo sa nosiocima velikih medalja, koji su spremni da za muzej ustupe medalje, pehare i druga priznanja… Imamo i lokaciju, u Njegoševom parku, mjestu odakle su i krenuli brojni uspjesi i postoji zgrada dijelom u vlasništvu države. U njoj postoji sportski klub, ali uz podršku Glavnog grada i potvrđen pristanak bokserskog šampiona Mija Perunovića, za Olimpijski muzej nijesu potrebna velika ulaganja a korist obogatiti centar grada takvom jednom ponudom je ogromna. Naročito i za djecu iz drugih gradova u spoznaji važnosti vrhunskih sportskih rezultata”, predložio je Lalošević.

I taj predlog prihvatio je premijer uz obećanje da će biti završen i da ne iziskuje otvaranje značajno izdvajanje iz budžeta.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar