Vlada opredijelila dodatna sredstva pojedinim savezima, Rukometnom i Odbojkaškom savezu ni cent

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o potrebi pomoći nacionalnim sportskim savezima, zbog stvaranja što boljih uslova za crnogorske sportiste

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 829 pregleda 1 komentar
gov.me

Vlada je, na predlog Ministarstva sporta i mladih, zadužila Ministarstvo finansija da iz tekuće budžetske rezerve preusmjeri 332,9 hiljada eura na raučune crnogorskih sportskih organizacija.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o potrebi pomoći nacionalnim sportskim savezima, zbog stvaranja što boljih uslova za crnogorske sportiste.

Iz Ministarstva sporta i mladih saopštili su da će Šahovski savez Crne Gore dobiti 15 hiljada eura, Vaterpolo i plivački savez (VPSCG) 60 hiljada, a Specijalna olimpijada Crne Gore 10 hiljada.

Crnogorski jedriličarski savez će Vlada pomoći sa 30 hiljada, Gimnastički savez sa 8,4 hiljade, a Vaterpolo plivački klub Primorac sa 20 hiljada eura.

Dodaje se i da će Atletski savez Crne Gore 45 hiljada eura, kao i da će Vlada Crnogorskom olimpijskom komitetu pomoći sa 144,5 hiljada.

Iz Ministarstva su kazali da su im se te organizacije obratile za organizaciju i učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima, za ovu kalendarsku godinu.

Objašnjeno je da se Šahovski savez obratio za organizaciju Evropskog ekipnog prvenstva, a VPSCG za realizaciju redovnih aktivnosti, kao i Specijalna Olimpijada, Primorac i Atletski savez.

“Crnogorski jedriličarski savez tražio je pomoć povodom učešća na međunarodnim sportskim takmičenjima”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Ministarstvo odobrilo pomoć COK-u u cilju finansiranja učešća Crne Gore na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Dodaje se da će Vlada pomoći Gimnastički savez povodom učešća na takmičenju u Bakuu u novembru ove godine.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević kazao je da je u prethodnom periodu taj Vladin resor podržao brojne nacionalne sportske saveze.

“Nastavljamo sa dosadašnjom praksom pomoći sportskim organizacijama, u cilju otvaranja prostora da se pomogne svim sportskim organizacijama kojima smo u prilici da pomognemo, a gdje prije svega postoji objektivna potreba“, poručio je Lalošević.

IZVOR: Vijesti
Podijeli ovaj članak
1 komentar