Velika pobjeda “Lavica” protiv Mađarske, nestvarno drugo poluvrijeme!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 920 pregleda Dodaj komentar
Marta Batinović, foto: IHF

Nestvarnom igrom u 2. poluvremenu, rukometašice Crne Gore su savladale Mađarsku 24:18 i jednom nogom zakoračile u četvrtfinale 26. Svjetskog prvenstva.

Ako u četvrtak savladaju drugoplasiranu ekipu grupe A, a to će vjerovatno biti Hrvatska, samo bi teorija mogla da ih zaustavi na putu ka Herningu i završnici SP.

Kao i na prva dva meča, tim Bojane Popović se mučio u napadu u 1. poluvremenu, dao svega sedam golova, a pauza između 3. i 4, odnosno 4. i 5, bila je ogromna.

Ali, nakon povratka iz svlačionica, “lavice” su djelovale i igrale kao jedna od najboljih reprezentacija svijeta, podsjetile na slavna izdanja iz 2012. godine.

Odbrana je bila još bolja nego u 1. poluvremenu, kada je bila sjajna, Marta Batinović činila čuda između stativa, a Matea Pletikosić i Tatjana Brnović igrom dva na dva do ludila dovodile Mađarice, Itana Grbić pogađala kada je djelovalo nemoguće…

Preokret je odmah stigao, Dijana Mugoša je fenomenalno koristila sedmerce i igrala na sebi neprirodnom desnom krilu, odakle je dala i prelijep gol, kojim je riješila pitanje pobjednika pogotkom za 23:17 u 57. minutu.

Crna Gora je sačuvala velikih plus šest do kraja, što može da bude jako bitno ako bi se nekim slučajem napravio krug ekipa sa osam bodova u grupi I glavne faze.

U toj situaciji bi rješavala međusobna gol-razlika, a Crna Gora već ima veliki kapital…

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar