Velika Joka: Mečevi za Crnu Goru su najljepši momenti moje karijere

Redakcija
Piše: Redakcija 519 pregleda Dodaj komentar
Foto: Stevo Vasiljević

Veliki oproštaj velike igračice – u najdražem dresu, u najdražoj dvorani, u najboljoj atmosferi.

Jovanka Radičević odigrala je posljednji meč za reprezentaciju Crne Gore na domaćem terenu jer će poslije Evropskog prvenstva završiti karijeru u nacionalnom timu.

Kakav je to posljednji ples bio – 12 pogodaka, pravo kapitenski, tipično za Joku.

Jedno od boljih desnih krila u istoriji rukometa nije moglo da sakrije suze – ni prije, ni tokom, a posebno nakon utakmice i pobjede nad Poljskom (26:23).

– Iza mene je teška noć i težak dan. Nije bilo lako potisnuti emocije i biti fokusiran samo na meč. Tužna sam i srećna u isto vrijeme, i veoma ponosna. Ipak je ovo najbolji momenat i privilegija na ovakav način završiti karijeru u reprezentaciji. Utakmice za Crnu Goru su najljepši momenti moje karijere. Hvala navijačima, nosili su nas od prvog do posljednjeg minuta u svim mečevima. Hvala Bojani Popović i njenom

stručnom štabu, imala sam čast da igram s njom i čast mi je da sada sarađujemo kao selektorka i igračica – kazala je Radičević.

Crna Gora u glavnu rundu koju će igrati u Skoplju prenosi maksimalna četiri boda, imaće dobru šansu da ode na završnicu u Ljubljanu.

– Živjela sam i igrala pet godina u Skoplju, a rekla sam djevojkama da ne želim da završim karijeru, a da ne odem u Ljubljanu, gdje igram sada. Vidjećemo što će da bude, ali mi ćemo biti prave lavice i daćemo sve od sebe – kazala je Jovanka.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar