Vaterpolo savez i Elektroprivreda Crne Gore produžili saradnju

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 456 pregleda Dodaj komentar

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i Vaterpolo plivački savez (VPS) produžili su danas ugovor o generalnom sponzorstvu za još godinu

Ugovor je vrijedan 200 hiljada EUR, a potpisali su ga izvršni direktor kompanije Nikola Rovčanin i predsjednik VPS, Đuro Marić.

Rovčanin je kazao da EPCG, kao najveća crnogorska kompanija, podržava sportske saveze i da je uvijek uz crnogorske sportiste.

– Mi smo VPS prepoznali zbog tradicije, ugleda i rezultata na međunarodnoj sceni. Vaterpoliste čekaju velika međunarodna takmičenja i nadam se velikim uspjesima i plasmanu na Olimpijske u Parizu – rekao je Rovčanin.

On je naglasio da će EPCG pružiti punu podršku VPS i da je to definisano sponzorskim ugovorom.

– Na zadovoljstvo naše kompanije, njene promocije na domaćoj i međunarodnoj sceni. Nadam se da će vaterpolisti rezultatima obradovati našu kompaniju i državu – rekao je Rovčanin.

Predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Đuro Marić kazao je da su zahvalni onima koji prepoznaju kvalitet najtrofejnije reprezentacije i koji su sa “ajkulama” od nezavisnosti i godinama stoje uz “zlatni tim”.

– Moje zadovoljstvo je da se ova podrška nastavlja, a ako se nastavlja onda sa sigurnošću možemo da kažemo da je do sada bila uspiješna. EPCG će i u budućnoti biti generalni sponzor Vaterpolo plivačkog saveza – rekao je Marić.

On je naglasio da je EPCG godinama unazad pravi partner i velika podrška u naporima da se unaprijede i omoguće što bolji uslovi za pripremu i učešće sportista i sportistkinja na svim takmičenjim.

– Posebno sam zahvalan na tome što EPCG prepoznaje značaj ulaganja u sport, dajući time veliki doprinos društvu u kojem posluje. EPCG u kontinuitetu, od početka podržava crnogorske vaterpoliste, koji, kako je rečeno, na najbolji način predstavljaju Crnu Goru i njen sportski duh – kazao je Marić.

On je naglasio da vaterpolo reprezentacija Crne Gore u ovoj godini nastavlja misiju – Olimpijske igre Pariz 2024. godine.

Marić je istakao da aktivnosti seniorske vaterpolo reprezentacije u 2023. godini počinju kvalifikacionim turnirima Svjetskog kupa tokom marta mjeseca, na kojima će se boriti za što bolji plasman, odnosno za učešće na Finalnom turniru ovog takmičenja.

– Naš savez je dobio tu čast da bude domaćin jednog od dva kvalifikaciona turnira, a Podgorica će sredinom marta ugostiti vaterpolo sile kao što su Srbija, Grčka, Španija, te Australiju i Gruziju. Dakle, očekuje nas sedam dana vaterpolo spektakla, što će ujedno biti i sjajna promocija naše države – rekao je Marić.

Prema njegovim riječima, crnogorske seniore očekuju još dva velika takmičenja, odnosno Svjetsko prvenstvo u Fukuoki od 14. do 30. jula 2023. godine i Evropsko prvenstvo u Izraelu tokom oktobra.

– Reprezentacija U17 u avgustu učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Turskoj, a Svjetsko prvenstvo u vaterpolu imaće naša juniorska nacionalna selekcija U20. Evropsko prvenstvo u vaterpolu ima i selekcije U15 u julu ove godine, a domaćin najboljim selekcijama Evrope u tom uzrastu upravo će biti naš Savez i Crna Gora – rekao je Marić.

On je naglasio da je to još jedno veliko priznanje i sjajna prilika za promociju Crne Gore i njenih mogućnosti.

– Potvrđen je dolazak 24 zemlje i već sad se aktivno radi na organizaciji i planiranju takmičenja – zaključio je Marić.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar