Vaterpolo – Saša Mišić: Rame sve bolje

sport
Piše: sport 843 pregleda Dodaj komentar

sasa misic vaterpolo debrecinSaša Mišić nije bio dio vaterpolo reprezentacije Crne Gore na završnom turniru Svjetske lige u Čeljabinsku. Povreda ramena spriječila ga je da pomogne nacionalnom timu, koji je zbog toga u Rusiji igrao sa samo jednim klasičnim centrom.

 

Sidraš Debrecina bio je i na terapijama u Srbiji, a trenutno je u Mariboru, gdje ,,ajkule“ sprovode osnovni dio priprema za Svjetsko prvenstvo. Kakvo je stanje sa povredom?

 

– Rame je bolje. Nadam se da će ubrzo biti potpuno dobro – kazao nam je Mišić.

 

Odlični uslovi

 

Momak koji je ove godine debitovao za Crnu Goru kaže da u Sloveniji imaju sve što je potrebno za dobar rad.

 

– Uslovi za rad u Mariboru su odlični. Radi se zaista jako. Svi smo tu osim Jokića koji ima manjih zdravstvenih problema. Nadamo se da će i on brzo biti sa nama.

 

Crna Gora će u Barseloni igrati u izmijenjenom sastavu u odnosu na ranija takmičenja – Gojković je završio igračku karijeru, Zloković je odlučio da napravi predah od obaveza u nacionalnom timu, Šefik više nije jedna od opcija na golu, Radović neće igrati zbog procesa oporavka… Ipak, ono što se neće razlikovati u odnosu na ranije jesu očekivanja.

 

– Što se tiče ambicija na Svjetskom prvenstvu, svakako da su nam one visoke. Ali, isto tako mora da se zna da je ovo nova ekipa poslije povlačenja Vlada i Borisa, povrede Saše Radovića… Ali, siguran sam da kojih god trinaest igrača ode u Barselonu da će dati sve od sebe, a za šta će to biti dovoljno – vidjećemo – priča Mišić.

 

Bez straha

 

Ni priča o konkurenciji nije specijalno nova. Krug favorita je praktično uvijek isti.

 

– I druge ekipe treniraju jako. Svima je ovog ljeta prioritet Svjetsko prvenstvo u Barseloni i svi tempiraju formu za to takmičenje. Krug favorita za medalju je, čini mi se, širi nego ikad. Srbija, Hrvatska, Italija čiji igrači dugo već igraju zajedno, pa uvijek nezgodne SAD, Australija, domaćin Španija.. Ali, ponavljam, Crna Gora će u svaku utakmicu ući bez straha i sa željom za pobjedom… U jakom smo treningu i tamo ćemo doći i fizički i taktički spremni na bezrezervnu borbu u svakoj utakmici, bez obzira ko je protivnik. Uostalom, to je pokazao i sastav iz Čeljabinska koji se vratio sa medaljom i koji je sa skoro najjačim sastavima Srbije i Mađarske igrao egal utakmice – zaključio je Mišić.

 

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar