Vaterpolisti pobijedili Njemce i osvojili turnir u Budimpešti

sport
Piše: sport 683 pregleda Dodaj komentar

vaterpolisti-danas-nedjelje-turniru-grckoj-slika-159828Vaterpolo reprezentacija Crne Gore upisala je i treću pobjedu u isto toliko mečeva na “Vodafon kupu” i osvojila prvo mjesto na turniru.

 

Posljednja žrtva tima Ranka Perovića bila je Njemačka koja je savladana rezultatom 10:3 (3:1, 2:1, 2:1, 3:0), pa “ajkule” imaju pravo da sa dosta optimizma očekuju Svjetsko prvenstvo u Barseloni koje počinje 22. jula i prvi meč protiv Grčke.

 

Kao i protiv Grka i Mađara u prethodna dva meča (pobjede sa 11:4 i 8:5), crnogorski vaterpolisti su odigrali odlično u odbrani, posao je odradio i napad, pa pobjeda protiv “pancera” nijednom nije došla u pitanje.

 

Igo Kruzija, Aleksandar Ivović i Darko Brguljan su dali po dva gola, po jedan Nikola Janović, Filip Klikovac, Vjekoslav Pasković i Draško Brguljan.

 

Crnogorska ekspedicija se danas vraća iz Budimpešte, a do polaska u Barselonu, koji je zakazan za 20. jul, treniraće u Herceg Novom.

 

Crna Gora – Njemačka 10:3 (3:1, 2:1, 2:1, 3:0)

 

Budimpešta – Bazen “Alfred Jahoš”. Gledalaca: 200. Sudije: Copić, (Hrvatska), Ćekareli (Italija). Igrač više: Crna Gora 6 (5), Njemačka 5 (-). Peterci: Crna Gora 1 (-).

 

Crna Gora: Šćepanović, Dr. Brguljan 1, Pasković 1, Petrović, Da. Brguljan 2, Kruzija 2, M. Janović, N. Janović 1, Ivović 2, Mišić, Klikovac 1, Jokić, Radić.

 

Njemačka: Kong, Bukovski, Rohe, Real 1, Mjers, Jingling, Nošek 2, Šiler, Šulc, Eler, Šloterbek, Ajdner, Šenkel.

 

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar