Vaterpolisti pobijedili Grčku

sport
Piše: sport 973 pregleda Dodaj komentar

vaterpolisti-danas-nedjelje-turniru-grckoj-slika-159828Crnogorski vaterpolisti su pobjedom otvorili „Vodafon kup” u Budimpešti, turnir koji ujedno predstavlja generalnu probu za Svjetsko prvenstvo u Barseloni.

 

Tim Ranka Perovića je na startu bio bolji od ekipe koja će biti prvi protivnik i u Barseloni – savladao je Grčku rezultatom 11:4.

“Zadovoljan sam. Iz odlične odbrane je proradio i napad, iako smo počelo malo usporeno. Sve u svemu, odigrali smo na visokom nivou, rezultat je ubjedljiv, ali to moramo odmah da zaboravimo, jer nas u Barseloni čeka sasvim drugačija utakmica. Bilo je i malo taktiziranja, ali se poznajemo jako dobro i iznenađenja su teško moguća”, rekao je Perović.

 

Najefikasniji u pobjedničkom timu, u kojem nije bilo kapitena Nikole Janovića i Zdravka Radića, bio je Aleksandar Ivović sa tri gola.

 

Po dva su postigli Mlađan Janović i Darko Brguljan, a po jednom su mrežu Helena pogađali Antonio Petrović, Draško Brguljan, Dragan Drašković i debitant Igo Kruzija.

 

“Kruzija je odigrao korektno. Janović i Radić? U narednom meču će braniti Radić kako bih imao igrača više u rotaciji, nastupiće i Janović, a odmoriće Ivović i Šćepanović”, kazao je Perović.

 

Naredni meč na turniru Crna Gora igra sjutra veče od 19 časova sa Mađarskom, koja je bila bolja od Njemačke (9:3).

 

Crna Gora – Grčka 11:4 (2:0, 3:2, 3:1, 3:1)

 

Budimpešta – Bazen “Alfred Hajoš”. Sudije: 200. Sudije: Copić (Hrvatska), Teisido (Španija). Igrač više: Crna Gora 9 (7), Grčka 8 (2). Peterci: Grčka 1 (-).

 

Crna Gora: Šćepanović, Dr. Brguljan 1, Pasković, Petrović 1, Da. Brguljan 2, Kruzija 1, M. Janović 2, Drašković 1, Ivović 3, Mišić, Klikovac, Jokić, Čučković.

 

Grčka: Calkanis, Milonakis 1, Juvis, Jenidunijas, Funtulis 1, Pontikeas, Afrudakis, Delakas, Murikis, Kolomvos, Junas, Vlahopulos 2, Galanidis.

 

vijesti.me

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar