Vaterpolisti na Univerzijadi: Put u nepoznato

sport
Piše: sport 842 pregleda Dodaj komentar

crna_gora_vaterpolisti_2013Univerzitetska vaterpolo reprezentacija sinoć je u Kotoru završila pripreme, već danas putuje u Kazanj na takmičenje, ali sa bitnom promjenom – među 13 odabranih nema Luke Sekulića koji je trebalo da se po povratku seniorskog tima sa turnira u Grčkoj pridruži sastavu Draga Pejakovića.

 

Kako saznajemo, ljevoruki napadač se nije složio sa odlukom da učestvuje na Univerzijadi, za razliku od golmana Dejana Lazovića koji je uvršten u tim.

 

Vaterpolo turnir u Kazanju počinje u petak, a Crnu Goru već prvog dana čeka derbi – sastaće se sa Srbijom. U grupi su još i Sjedinjene Američke Države, Belgija, Italija i Brazil.

 

“Imali smo više od mjesec pripreme, radili smo zaista naporno i mogu da kažem da je fizička sprema ekipe na zadovoljavajućem nivou. Uigravanje je već nešto drugo, imali smo svega nekoliko treninga sa Kazahstanom, a i tek od juče smo kompletni kada je stigao Lazović. Nekoliko dana prije njega nam se priključio i Miljan Popović”, rekao je Pejaković.

 

Imperativ pred put u Rusiju ne postoji, iako će se tražiti pobjeda u svakoj utakmici.

 

“Ne opterećujemo se mnogo rezultatom, jer u ovom trenutku nismo ni upućeni u snagu protivnika. Znamo samo da Rusi stižu u najjačem sastavu, s kojim su nastupili i na finalnom turniru Svjetske lige”, kazao je Pejaković.

 

Kako ističe trener Budve, cilj je sasvim druge prirode.

 

“Želimo da napravimo selekciju, da vidimo ko može da ide dalje sa reprezentacijom. Mislim da je ovo pravi turnir za provjeru i u svakom meču nas zanima samo pobjeda”, dodao je Pejaković koji nije želio da komentariše „slučaj Sekulić”:

 

“Ne bih komentarisao nešto u šta nisam upućen, jer mi je samo saopšteno iz Saveza da on neće biti sa nama”, zaključio je Pejaković.

 

Boje Crne Gore na Univerzijadi će braniti – golmani: Dejan Lazović, Aleksandro Kralj. Spoljni: Nikola Marković, Miljan Popović, Jovan Sarić, Igor Porobić, Marko Gopčević, Marko Vukmirović. Centri: Nikola Murišić, Marko Ivančević, Nemanja Vico. Bekovi: Stefan Kovačević, Radovan Latinović.

 

vijesti.me

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar