Vaterpolista Miloš Šćepanović u posjeti OŠ „Štampar Makarije“

sport
Piše: sport 692 pregleda Dodaj komentar

milos-scepanovicU sklopu projekta „Olimpijski san – promocija olimpijskih vrijednosti i ideala“, gost Osnovne škole „Štampar Makarije“ u Podgorici danas je bio Miloš Šćepanović, golman crnogorske vaterpolo reprezentacije. Čuvar mreže Jadrana govorio je osnovcima o svojim počecima, debijima za hercegnovski klub i reprezentaciju, najvećim uspjesima, najdražoj pobjedi, najtežem porazu, o tome šta za njega znači nastup na Olimpijskim igrama….

 

Kada ste naučili da plivate – bilo je jedno od pitanja, a odgovor Šćepanovića bio je neočekivan:

 

– Dosta kasno, sa osam godina. To je malo neobično, ali moj reprezentativni kolega i jedan od najboljih vaterpolista svijeta naučio je da pliva još kasnije od mene, sa devet godina – rekao je Šćepanović.

 

Popularni Šćepo osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu u Malagi, srebro na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, dok je dva puta bio četvrti na Olimpijskim igrama, u Pekingu i Londonu. Na tim takmičenjima doživio je i najupečatljivije trenutke u karijeri.

 

Najdraža pobjeda mi je ona iz Malage, kada smo u finalu savladali Srbiju. Vjerujem da je isti slučaj i sa mojim drugovima iz reprezentacije. Najteži poraz bio je onaj u meču za 3. mjesto na Olimpijskim igrama u Londonu, kada smo poraženi od Srbije i ostali bez bronzane medalje.

 

Kao dvostruki učesnik Olimpijskih igara, Šćepanović ima veliko iskustvo na najvećoj svjetskoj smotri.

 

Nastup na Olimpijskim igrama je najveći san svakog sportiste. Dolazak u Olimpijsko selo je sam po sebi uspjeh, ne samo za sportiste već i za običnog čovjeka koji to doživi. A kada ste još sportista, pa čak i ostvarite dobar rezultat, onda je to još i značajnije.

 

Šćepanović je svoje domaćine informisao da je od početka karijere u Jadranu, da se prije vaterpola bavio karateom, fudbalom i tenisom…

 

Je li teško trenirati svaki dan – bilo je jedno od brojnih pitanja učenika.

 

Nije lako trenirati i kada vam se ne trenira, kada ste manje raspoloženi, kada biste radije izašli vani. Ali, tada je najvažnija podrška porodice, da vam pruže podstrek. A kada dođu dobri rezultati, oni vam daju snagu i volju da nastavite sa radom. Suprotno je kada rezultati izostanu, tada se gubi volja, ali  u sportu morate da pobijedite i takve stvari – istakao je Miloš Šćepanović.

 

Projekat “Olimpijski san – promocija olimpijskih vrijednosti i ideala” realizuju Centar za istraživanje i razvoj sporta (CIRS) i Centar za borbu protiv gojaznosti Crne Gore (CEPROG), u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom (COK).

 

Projekat se izvodi u osnovnim i srednjim školama Podgorice. Program traje pola godine, a počeo je da se realizuje 1. marta 2013.

tekst i foto: pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar