Vasko Ševaljević: Spremniji smo nego u Danskoj

Vladan
Piše: Vladan 287 pregleda Dodaj komentar

Ljubitelji rukometa, ali i čitava javnost očekuje plasman “crvenih” na Mundijal, pogotovo nakon učešća na dva velika takmičenja za redom. Promjena selektora i nikad veći rez u selekciji moralo bi da donese rezultat, jer se takve krupne odluke moraju istim opravdati.

U naš glavni grad danas dolaze Bjelorusi predvođeni jednim od najboljih igrača današnjice, asom Barselone Sergejom Rutenkom, međutim u “Moraču” su padale i jače selekcije (Švedska, Njemačka, Češka).

Dosta dobro su protekle pripreme, radili smo odlično, kvalitetno smo se i pripremili za Bjelorusiju, tako da sa tog aspekta spremno dočekujemo nedjeljni meč. Ostaje žal što u ovom periodu nijesmo odigrali jednu kontrolnu utakmicu, ali najvažnije je da smo kompletni i zdravi”,bile su prve riječi najboljeg igrača u našoj selekciji Vaska Ševaljevića.

Lijevi bek Hanovera je dvije sezone nastupao za Dinamo iz Minska, tako da odlično poznaje Bjeloruse.

Smatram da nas protivnik nema sa čime iznenaditi. Odlično ih poznajemo, ja posebno jer sam igrao sa nekolicinom u Minsku, a i odmjerili smo snage na proteklom prvenstvu u Danskoj, gdje su oni tada bili bolji. Igraju odlično u oba pravca, tada su nas iznenadili odbranom 5-1 za koju nismo bili spremni, ali praktikuju 6-0, tako da smo ovog puta pripremljeni za obije. Vjerujem da smo jači i spremniji za duel sa Bjelorusijom nego što smo bili u Danskoj”.

Igra Bjelorusije u mnogome zavisi od Rutenke, međutim…

Belorusija nije samo Rutenka. Imaju oni još odličnih igrača. Istina od njega kreće svaki napad, ali vjerujem da se svaki igrač, pa i on može zaustaviti”,kazao je Ševaljević.

“Crveni” za sada ne razmišljaju o revanšu u Minsku.

Velika bi greška bila da uđemo u meč sa namjerom da napravimo što veću razliku pred revanš. Ukoliko budemo tako razmišljali nećemo daleko dogurati. U ove baraž mečeve moramo ući kao da se igra jedna utakmica i uraditi sve da u nedjelju veče pružimo maksimum, da odigramo kako smo se dogovorili i kako se od nas očekuje, pa ako nam se kako bude meč odmicao ukaže šansa da slavimo sa što većom razlikom tim bolje. Prije svega moramo najbolje što možemo odigrati u defanzivi, jer jasno je da odbrana dobija utakmicu”,poručio je Vasko.

 

 

 

handballme.me

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar