Vasilije Radović daje sve vaterpolu: Nakon ljeta bez odmora, nagradu još čeka

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 856 pregleda Dodaj komentar
foto: Krsto Vulović

Naši mladi vaterpolisti dali su sve prethodnog ljeta. Rezultati možda nijesu bili vrhunski, ali posvećenost i zalaganje sigurno jesu. Ni sami nijesu sigurni vrijedi li tolikog odricanja, međutim daju sve što imaju ne bi li dotakli visine prve generacije “zlatnih ajkula”.

Vasilije Radović je ovog ljeta bio kući 14 dana. Toliko je bio slobodan nakon završetka klupske sezone od maja, do kraja septembra.

Ostalo je proveo na treninzima i takmičenjima. Sa seniorima, pa na kraju i u U19 selekciji.

“Ovo ljeto sam kući bio samo dvije sedmice. Što se tiče treninga to su dva dnevno, teretana i bazen, mislim da teško ko to može da podnese”, izuzetno iskreno za CdM priča naš izrazito nadareni vaterpolista.

Vasilije je ovog ljeta imao četiri velika takmičenja! Sa seniorima Evropsko i Svjetsko prvenstvo, Svjetsku ligu i U19 šampionat Evrope.

To je ritam koji je gotovo nemoguće ispratiti.

foto: Krsto Vulović

“Svakako da je korona poremetila sve, nije normalno igrati ni dva takmičenja za ljeto, a ne četiri šampionata. Nije to normalno ni za jednog sportistu, ali trudim se da ne razmišljam o tome, već da idem dalje”, kaže nam Vasilije Radović i na pitanje ‘vrijedi li?’ uz izuzetno ozbiljan izraz lica kaže:

“Budućnost će to da pokaže!”

A budućnost bi mogla da bude sjajna. Međutim potrebno je nastaviti tu potpunu posvećenost vaterpolu. Za Vasilija i njegove kolege tek nešto starije, nije sigurno lako pronaći takvu motivaciju. Moraju doći do vrhunskog nivoa kako bi se sve isplatilo i rezultatski, ali i finansijski.

Na kraju dana oni su život posvetili sportu, a tu nikakvih garancija za konačan uspjeh nema!

“Svakako mislim da je ovo pravi put. Seniorska reprezentacija je podmlađena i imamo dosta da radimo da bi uhvatili najbolje reprezentacjie. Vjerujem da kad ovoliko radimo, mora da bude bolje.”

Rezultatski nije ovo ljeto bilo uspješno. Na sva četiri takmičenja Vasilije i Crna Gora zaustavljeni su u četvrtfinalu. Dva puta od Španije, po jednom od Mađarske i Francuske.

“Iskren da budem ne možemo biti zadovoljni. Jedina pozitivna strana i za mene i za ostale igrače je što smo cijelo ljeto u treningu. Imali smo i takmičenja i utakmice i vjerujem da će nam se to vratiti. Bez obzira na to koliko je trenutno nezadovoljavajuć rezultat, sigurno da ćemo u budućnosti biti pravi”, ističe Radović i dodaje:

“U tom četvrtfinalu sa Španijom smo bili na jedan gol, a tokom ljeta znali smo i da dobijemo tu Španiju. Od Mađarske smo takođe izgubili u četvrtfinalu na gol ili dva. Smatram da smo tu, da nam fali taj jedan iskorak da bi bili u rangu najboljih!”

Cilj ostaje plasman na Olimpijske igre koje se igraju u Parizu.

“Sigurno da se nadamo i da vjerujemo u plasman na Olimpijske igre. Ako nastavimo ovako da radimo napravićemo taj iskorak i uspjećemo.”

Vasilije je samo promijenio kapicu, iz reprezentativne prešao u Jadranovu. Tako da će na odmor čekati, još neko vrijeme…

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: CDM
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar