Vakcinisali se vaterpolisti Crne Gore

Stručni štab i najveći dio igrača crnogorske vaterpolo reprezentacije vakcinisan je danas prvom dozom vakcine protiv koronavirusa u Domu zdravlja u Kotoru.

Selektor Vladimir Gojković je uputio riječi zahvalnosti Institutu za javno zdravlje i Domu zdravlja Kotor što su u kratkom roku organizovali da svi iz reprezentacije u isto vrijeme prime prvu dozu vakcine.

– Znamo da nemamo puno vremena s obzirom na obaveze koje nas čekaju već od polovine juna, kazao je Gojković i poručio građanima da svi treba što prije da se zaštitimo kako bi nastavili sa normalnim životom.

Reprezentativac Dušan Matković se zahvalio ljekarskom timu Vaterpolo i Plivačkog saveza Crne Gore i Ministarstvu zdravlja što im je omogućeno da se vakcinišu i pripreme za Olimpijske igre sprovedu na što normalniji način.

– Ovom prilikom pozvao bih sve građane Crne Gore da se prijave na neki od vakcinalnih punktova širom Crne Gore i prime vakcinu. To je jedini način da spasimo ljudske živote i našu svakodnevicu vratimo u što je moguće normalniji način, poručio je crnogorski reprezentativac.

Šef medicinskog tima i doktor reprezentacije, Vladimir Dedović, kazao je nakon vakcinacije, da je kao i mnogo puta do sada Vaterpolo reprezetacija Crne Gore pokazala da se odgovorno ponaša i da vjeruje kako medicinskom timu tako i medicini uopšte.

– Danas je došao cio stručni štab i svi igrači koji su trenutno u Crnoj Gori da se vakcinišu dostupnim vakcinama, kako bi sigurno nastavili sa daljim takmičenjima. Iz razloga što mi svi želimo da budemo zdravi i da na Olimpijskim igrama smanjimo rizik od obolijevanja od Covid infekcije, riješili smo da se većina nas vakciniše, kazao je dr Dedović.

On je dodao da se crnogorski vaterpolisti ponašaju društveno odgovorno i zamolio sve ostale građane Crne Gore da pođu istim putem jer je to trenutno jedino ispravno.

– S obzirom da je Kotor grad vaterpola, koji je prepoznatljiv i kao evropski šampion, veoma nam je drago što se danas Vaterpolo reprezentacija Crne Gore vakcinišu našem domu zdravlja i u našem gradu, rekao je direktor kotorskog doma zdravlja, dr Igor Kumburović.

On je istakao da su u Kotoru postigli izuzetno dobre rezultate kada je u pitanju obuhvat vakcinacije.

– U Kotoru je do sada vakcinisano preko 6 200 građana, što je oko 34 odsto punoljetne populacije. Revakcinisano je 2 200 naših sugrađana, što je oko 12 odsto, naveo je dr Kumburović. On je pozvao građane Kotora, kao i sve stanovnike Crne Gore da ne oklijevaju, da se vakcinišu, iskoriste povoljnu epidemiološku situaciju i dostupnost vakcina, da zakažu vakcinaciju i tako daju primjer i ostalima iz njihovog okruženja.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button