UP: Navijači omalovažali i ometali policajce

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1k pregleda Dodaj komentar

Nakon saopštenja Rukometnog kluba kluba Lovćen povodom događaja na utakmici Lovćen-Flensburg, u kojem su tražili da se ispita ima li u postupcima policajaca elemenata krivičnog djela, oglasila se i Uprava policije (UP).

RK Lovćen: Uprava policije da ispita postupanje njenih službenika

Iz UP-a su kazali da je nakon dolaska pripadnika policije grupa navijača omalovažavala i ometala policijace prilikom sprovođenja službene radnje, “nakon čega su primijenjena sredstva prinude – fizička snaga i ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, a u skladu sa Zakonom.”

Oni su saopštili da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica postupali po prijavi redarske službe, u kojoj je navedeno da grupa navijača prije početka rukometne utakmice pokušala nasilno da uđe u prostorije Bemax Arene.

“Naime, 24. oktobra je odigrana rukometna utakmica između RK „Lovćen“ i „Flensburg“ u Bemax Areni, a neporedno prije početka utakmice grupa domaćih navijača je pokušala nasilno da uđe u prostrije Bemax Arene i ometala redarsku službu, koja je ovo prijavila policiji i zatražila asistenciju”, navodi se u saopšenju UP.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u navednim radnjama ne stiču elementi krivičnog djela”, dodaje se.

“Policija preduzima mjere i radnje radi eventualnog prekršajnog procesuiranja vinovnika ovog događaja”, zaključuje se u saopštenju UP.

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: Vijesti
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar