UMHCG osudilo izjave Kneževića i Raičević: Nikad vi nećete imati ponos paraolimpijaca

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 218 pregleda Dodaj komentar

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) osudilo je izjave i komentare predsjednika Demokratske narodne partije (DNP), jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) i poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića i rukometašice Milene Raičević.

“Neprihvatljivo, diskriminatorno, omalovažavajuće i opasno na kraju. Nikad vi nećete imati ponos paraolimpijaca, a ni njihovu volju”, kazali su iz Udruženja.

Knežević je gostujući na Televiziji A1 i odgovarajući na pitanje novinara o povredi ruke i zavoju koji nosi kazao da se ne sprema za Olimpijadu, ali da bi mogao.

“Imajući u vidu rezultate naših sportista s prethodnih Olimpijada, možda bih mogao ja ovako s jednom rukom da odem na Olimpijadu i vjerovatno da ne bih napravio neki loš rezultat, imajući u vidu neke prethodne Olimpijade i rezultate”.

Raičević je odgovorila Kneževiću da se slaže da bi mogao.

Raičevićka poručila Kneževiću: Možeš s nama, ali na paraolimpijadu

“Mogao bi slažemo se, ali na paraolimpijadu”, napisala je Raičević na Tviteru.

Knežević joj je odgovorio da će kada bude igrala za Crnu Goru a ne za DPS shvatiti da osobe sa hendikepom nisu manje vrijedne.

“Milena, ne mogu sa vama jer nisam član Glavnog odbora DPS-a. Kad budeš igrala za Crnu Goru a ne za DPS ukapiraćeš da osobe sa hendikepom nisu manje vrednije od tebe. Muka je kad bezveze porasteš”, napisao je Knežević.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar