Ulcinjski Mundijal prijateljstva – Više od igre, više od života (FOTO)

Ognjen
Piše: Ognjen 638 pregleda Dodaj komentar
Foto / izvor: Ulcinj Travel

U Ulcinju je danas počelo drugo izdanje „Mundijala prijateljstva”, sportske manifestacije koja će okupiti više stotina bivših fudbalera i sportskih radnika bivše SFR Jugoslavije.

Foto / izvor: Ulcinj Travel

Gosti najjužnije crnogorske opštine su brojni drugi sportisti koji su nosili dres i pod zastavom bivše države osvajali medalje na najuznačajnijim međunarodnim takmičenjima. Glavni incijator manifestacije Pavle Pepđonović, ulcinjski privrednik, bivši košarkaš i sportski radnik je pokrenuo akciju prošle godine, koja je prošla sjajno, a ove godine će sigurno prevazići prethodnu, pošto su je podržali privrednici, hotelijeri, ugostitelji, lokalna uprava, Turistička organizacija i zajednica, privatna i javna preduzeća i gotovo svi građani Ulcinja.

Gosti manifestacije, kako je i najavio organizator, bili su: Dejan Savićević, Zvonimir Boban, Ljubomir Radanović, Ivan Gudelj, Faruk Hadžibegić, Davor Jozić, Mehmed Baždarević, Haris Škoro, Fahrudin Omerović, Ranko Stojić, Dževad Šećerbegović… Od legendi jugoslovenskog sporta gosti manifestacije su i Zoran Slavnić, Šaban Trstena, Mirko Vičević, Veselin Đuho, Mirko Puzović, Jasmin Mrkonja.

Foto / izvor: Ulcinj Travel

Takođe su prisustvovali Dušan Simonović, Dragoslav Šćekić, Zoran Jojić, Dritan Abazović, a goste je na početku pozdravio Omer Barjaktari, predsjednik Opštine.

Manifestacija je otvorena na Maloj plaži, a večeras je i promocija dokumentarnog filma o legendarnom treneru Ćiru Blaževiću.

Drugi dan rezervisan je za promociju sportskog dokumentarnog filma “Ulcinjski Mundijal prijateljstva – Više od igre, više od života”, autora poznatog crnogorskog novinara Milutina-Mikija Grgura, dok je za utorak planirana revijalna utakmica fudbalskih legendi.

Organizator je za sva tri dana predvidio je zajedničke večere, druženja i obilaske turističkih potencijala Ulcinja.

IZVOR: dan.co.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar