UEFA želi da gradi istočnu tribinu Gradskog stadiona

Izvršni direktor kompanije „ArenaCom“ i ekspert UEFA-e za razvoj stadiona i bezbjednost Tomaš Špek, potvrdio je raspoloženje UEFA-e da učestvuje u projektu izgradnje Istočne tribine Gradskog stadiona, navodeći da postoji interesovanje kompanije „ArenaCom“ da bude dio tog procesa.

Špek je juče, tokom drugog dana konferencije posvećene izgradnji Istočne tribine Gradskog stadiona, predstavio reference te svjetski poznate kompanije.

Kompanija na čijem je čelu učestvovala je u izgradnji desetine stadiona za potrebe Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006, Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, 2012, i mnogih drugih širom Evrope. Trenutno realizuje projekte izgradnje stadiona za potrebe Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018, Evropskog prvenstva u Ukrajini 2020, Svjetskog prvenstva u Kataru 2022, kao i druge manje projekte”, saopšteno je iz PG biroa.

Iz PG biroa je saopšteno da je konferenciji prisustvovao značajan broj potencijalnih investitora, domaćih i inostranih kompanija koje svojim kapacitetima mogu da doprinesu razvoju tog projekta.

Oni su sa privrednicima iz Glavnog grada razmijenili određena iskustva i razmotrili modele u izradi Studije izvodljivosti i potencijalnog angažmana tokom realizacije tog projekta.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button