U17: Kadeti u elitnoj rundi kvalifkacija za Evropsko prvenstvo

Vladan
Piše: Vladan 690 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore izborila je plasman u elitnu rundu kvalifkacija za U17 Evropsko prvenstvo koje se održava u Hrvatskoj tokom maja naredne godine.

Promjene sistema takmičenja u kvalifikacijama za kadetsko prvenstvo Evrope uslovile su da mjesto u elitnoj rundi takmičenja ima pet najboljih trećeplasiranih selekcija iz svih 13 grupa preliminarne runde kvalifikacija.

Upravo ova promjena je omogućila nastavak takmičenja izabranicima Borisa Miličkovića, koji su turnir preliminarne runde odigran u Sloveniji završili na trećem mjestu, iza Francuza i Slovenaca.

Pored naše selekcije mjesto u narednoj rudni takmičenja kao najbolje trećeplasirane selekcije izborile su i reprezentacije Ukrajine, Belgije, Češke i Jermenije.

Žrijeb grupa za elitnu rundu takmičenja održaće se 13. decembra u Nionu a na njemu će se naći selekcije Rusije, Bosne i Hercegovine, Republike Irske, Grčke, Švajcarske, Farskih Ostrva, Češke, Italije, Srbije, Francuske, Slovenije, Crne Gore, Engleske, Austrije, Holandije, Mađarske, Švedske, Finske, Španije, Slovačke, Škotske, Portugala, Kipra, Bjelorusije, Belgije, Izraela, Poljske, Jermenije, Turske, Norveške i Ukrajine.

Mečevi elitne rudne kvalifikacija za U17 Evropsko prvenstvo igraju se u martu 2017. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar