”Trofej Jadrana”: Poraz Crne Gore za kraj, Hrvatskoj trofej

Ognjen
Piše: Ognjen 769 pregleda Dodaj komentar

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u posljednjem kolu turnira ”Trofej Jadrana” na Škveru poražena je od Mađarske 11:7.  ”Ajkule” su turnir završile sa remijem, pobjedom i porazom, a najbolja selekcija nakon tri dana takmičenja bila je Hrvatska. Naša selekcija pripreme za Olimpijske igre nastavlja u Sloveniji, zatim će dva dana trenirati sa Grčkom u Podgorici sa kojom će odigrati kontrolni meč u Nikšiću.

Kiš je doveo Mađare u vođstvo, a nakon minut ipo igre Radović je izjednačio sa peterca. Sredinom prve četvrtine novi peterac za ”ajkule”, precizan je bio Ivović. Mađari su iskorisili igrača više i preko Zalankija izjednačili, ali je već u narednom napadu Ivović pogodio za 3:2. U posljednjem minutu Deker je odbranio peterac Paskoviću, na drugoj strani Vamoš je bio precizan za vođstvo Mađara od 4:3.

U drugoj četvrtini, na četiri minuta do isteka, Draško Brguljan je izjednačio, ali je Zalanki brzo vratio prednost svojoj selekciji. Na poluvremenu vođstvo Mađara od 5:4.

Nakon minut ipo igre u trećoj dionici, Klikovac je realizovao napad naše selekcije sa igračem više, ali i Manherc za novo vođstvo Mađara. Isti igrač je parabolom donio Mađarskoj plus dva. Međutim, brzo smo reagovali i smanjili preko Draška Brguljana, a onda nijesmo iskoristili dva napada sa igračem više. Zato jesu Mađari i to preko Danijela Varge. Kiš je na 30 sekundi do kraja pogodio za 9:6, a u posljednjim sekundama iz kontre Erdelji za 10:6.

Nakon isključenja golmana Mađara, smanjio je Draško Brguljan, dobar period igre nije bilo gola, a Erdelji je novim golom na tri minuta do kraja riješe pitanje pobjednika.

CRNA GORA – MAĐARSKA 7:11 (3:4, 1:1, 2:5, 0:0)

Sudije: Savinović (Hrvatska), Tešeido (Španija), Igrač više: Crna Gora 10 (3), Mađarska 4 (2), Peterci: Crna Gora 3 (2), Mađarska 1 (1).

CRNA GORA: Lazović (7 odbrana), , Draško Brguljan 3, Pasković, Petrović, Drašković, Aleksandar Radović 1, Đuro Radović, Čučković, Ivović 2, Mišić, Klikovac 1, Jokić, Vidović, Pješivac, Šćepanović (3 odbrane).

MAĐARSKA: Nađ, Gor Nađ, Madaraš, Erdelji 2, Vamoš 1, Zalanki 2, Manherc 2, Sivoš, Danijel Varga 2, Deneš Varga, Kiš 2, Bedo, Tot, Deker (12 odbrana).

Prije meča, predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Srđan Kovačević uručio je priznanje Borisu Zlokoviću za veliki doprinos u rezultatima koje je ostvario sa nacionalnim timom.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar