Trajković otišao, Žakelj novi trener Studentskog centra

U debitantskoj sezoni u ABA ligi, košarkaše Studentskog centra neće voditi trener koji ih je doveo do elitnog ranga.

Kako „Vijesti” nezvanično saznaju, Nenad Trajković odlazi u Rusiju, a uprava podgoričkog kluba je reagovala ekspresno i dogovorila se s Andrejom Žakeljom.

Nekadašnji košarkaš Postojne, Slovana, Kraškog Zidara i Nove Gorice je završio igračku karijeru 2006. kao 27-godišnjak.

Odmah je počeo trenersku u Slovanu, gdje je bio asistent, a potom je isti posao radio i u Olimpiji i Polzeli.

Samostalnu trenersku karijeru je počeo u Lastovki, potom vodio poljski Start Lublin, a onda se vratio u Sloveniju i bio na klupama Podčetrteka i Šentjura.

Prije dvije godine je postao pomoćnik Jurice Golemca u Primorskoj, ali je nakon odlaska Zagrepčanina iz finansijski uzdrmanog kluba iz Kopra preuzeo brigu o prvom timu.

Bez posla je od decembra prošle godine, kada je Primorska otišla u stečaj.

Trajković je u Podgorici bio od septembra 2019. godine. Stručnjak koji je u Partizanu radio s mlađim kategorijama i trenirao neke od kasnije velikih igrača je promijenio mnogo klubova, a zanimljivo je da nikada kao šef stručnog štaba nije sastavio dvije uzastopne sezone u istom timu.

To je konačno dočekao kao 60-godišnjak u Podgorici, ali je javna tajna da u klubu nijesu bili previše zadovoljni njegovim radom.

Žakelj je ostavio dobar utisak u Primorskoj, a u filijali Budućnost Volija zadatak će mu biti da razigrava mlade igrače za „starijeg brata” ili neke druge klubove.

Kako su „Vijesti” najavile, dres „studenata” bi trebalo da obuče najbolji igrač ABA 2 lige Kenan Kamenjaš, a pregovara se i s nekada velikim talentom Crvene zvezde, Aleksom Radanovim.

Izvor
Vijesti.me

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button