Testirana i muška kadetska rukometna reprezentacija

Rajko
Piše: Rajko 1.1k pregleda Dodaj komentar
Foto: ucg

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su antropometrijsko testiranje muške rukometne kadetske  reprezentacije Crne Gore  uoči Mediteranskog prvenstva, koje se održava od 18. do 24. februara.

Tim je u Podgorici na pripremama, a testiranje će ukazati na performanse metabolizma pred pet utakmica koje ih očekuju u svega tri dana, nakon čega slijedi razigravanje za plasman.

Testiranje su obavili profesori prof. dr  Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević. Profesori su razmijenili iskustva sa selektorom muške rukometne reprezentacije Branom Božovićem, direktorom Draškom Mrvaljevićem i trenerom Milošem Kneževićem koji su zaduženi za stručni rad ove rukometne selekcije.

„Kontinuirana dijagnostika, planiranje i programiranje trenažnog procesa, važni su zbog postizanja vrhunskih rezultata. Svuda u svijetu, pa i kod nas,  dokazana je velika potreba za praćenjem trendova razvoja novih tehnologija i njihovih dostignuća, a u okviru antropometrijskog testiranja uz Tanita vagu, doprinosi se planiranju individualnih treninga, kako pojedinih rukometaša, tako i cijele ekipe“, kazao je profesor Bjelica.

Mjerenjem  pomoću Tanita vage, urađena je analiza parametara metabolizma rukometaša. U okviru ove brze i neinvazivne metode, procijenjen je sastav tijela rukometaša, u pogledu strukture, sadržaja masti, mišićne i koštane mase, kao i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar