Tadić nosi zastavu na svečanom otvaranju

Ognjen
Piše: Ognjen 918 pregleda Dodaj komentar

Plivač Ilija Tadić nosiće crnogorsku zastavu na ceremoniji svečanog otvaranja Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Crnu Goru će, osim Tadića, predstavljati i atletičarka Marijana Goranović, koja je nastupala na Igrama i prije četiri godine.

Tadić će plivati u disciplinama 50 i 100 metara slobodno.

Nadam se da ću opravdati očekivanja i vratiti se iz Rio de Žaneira sa što boljim rezultatom”, kazao je Tadić.

Crnogorsku zastavu na svečanom ispraćaju uručio mu je direktor Uprave za mlade i sport, Igor Vušurović.

Goranović, koja je nedavno osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Grosetu, takmičiće se u bacanju diska i kugle.

Drago mi je što ću drugi put na najvećoj svjetskoj smotri sporta nastupiti i braniti boje svoje države. Cilj mi je da popravim dva lična rekorda. Spremna sam, dobro smo radili. Hvala na ukazanom povjerenju, hvala trenerima Veljku Čegaru i Igoru Tomiću. Nadam se da ću opravdati njihova očekivanja“, rekla je Goranović.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta (POK), Igor Tomić, posebno se zavalio roditeljima paraolimpijaca i trenerima POK.

“Treneri Vlada Ristić, Veljko Čegar, Goran Obradović, Čedo Damjanović, Nikolaj Lupulesku i ostali učinili su da imamo sa čim da se ponosimo u rezultatskom smislu, koji je nama često najvažniji, a čini mi se i ne mora biti”, rekao je Tomić.

On se zahvalio sportistima na dosadašnjim rezultataima i uloženom trudu.

“Hvala vam što ispisujete ne samo istoriju crnogorskog sporta, već istoriju onog što smo vjekovima u Crnoj Gori, onog ljudskog, humanog i solidarnog. Ono što predstavlja jednakost među istima, inkluzivnu Crnu Goru i poštovanje različitiosti”, kazao je Tomić.

On se zahvalio državi Crnoj Gori što je, kako je kazao, prepoznala ono što radi POK.

“Čini mi da smo bili nenametljivi i tihi, ali sistematski postupni i radni. Čini mi se da ono što radi POK ima vrijednost koja prevazilazi sportsku. Siguran sam da ćemo u Rio de Žaneiru sa istim žarom i ponosom, kao i naši olimpijci nekoliko sedmicaranije, ponijeti crnogorsku zastavu”, kazao je Tomić.

POK je za izuzetan doprinos u razvoju sporta osoba sa invaliditetom specijalnu zahvalnicu dodijelio predsjedniku Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušanu Simonoviću.

Trudili smo se da u granicama naših mogućnosti pomognemo. Sportisti POK su to na najbolji način pretočili u rezultate. Njihovi rezultati su plod mukotrpnog zajedničkog rada”, kazao je Simonović.

On je poželio srećan put i uspješan nastup crnogorskoj delegaciji u Rio de Žaneiru.

Direktor Uprave za mlade i sport, Vušurović kazao je da je punim srcem i sa velikim emocijama prihvatio rezultate Filipa Radovića, Radmila baranina i Marijane Goranović i Ilije Tadića.

Sve što ste uradili prethodnih godina daje nam za pravo da Crno Gora ima potencijal i u paraolimpizmu”, rekao je Vušurović.

Crna Gora treći put nastupa na Paraolimpijskim igrama, nakon Pekinga 2008. i Londona 2012. godine.

Prethodna dva puta predstavljao je po jedan takmičar, plivač Dušan Dragović u Pekingu i Goranović u LOndonu.

Igre u Rio de Žaneiru na programu su od 7. do 18. septembra, a najavljeno je učešće više od pet hiljada sportista.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar