Svjetsko srebro stiže u Crnu Goru: Petar Liješević poražen u finalu

Vladan
Piše: Vladan 316 pregleda Dodaj komentar
Foto: AIBA

Petar Liješević u finalu Svjetskog prvenstva za mlade izgubio od Rusa Vasilija Kaverina.

Liješević je sjajno odboksovao u finalu, ali je ipak pobijedio Rus Vasiliju Kaverinu sa 4:1.

Crnogorski reprezentativac je bolje ušao u meč, bio dominantan do poljednje trećine runde a onda je primio neugodan kroše kojim je Rus preuzeo inicijativu i dobio poenom od svih pet sudija.

U drugoj je bolji bio Liješević, ali je ipak dobio samo kod trojice sudija, da bi u trećoj rundi u apsolutnoj dominaciji našeg boskera samo jedan sudija to cijenio.

Nedovoljno da naša ekipa opet žalbom i nakon snimka dobije zasluženo zlato, jer to može samo pri rezultatui 3:2.

Liješević je imao najteži put do finala, pa je nakon pobjede nad Kirgsitancem Bakutom Toktosunom imao dan pauze a onda je u tri dana zaredom nadvisio Finca Nikitu Nisteda, prvog favorita iz Kube Brajana Leona Salgada a u polufinalu i dvostrukog juniorskog prvaka Azije, Uzbekistanca Šohatjona Abdulajeva.

U tom meču je Liješević povrijedio desno rame, pa je umjesto dva dana pripreme za finale morao da sanira povredu.

U svakom slučaju Crna Gora je tek jedna od pet zemalja izvan regiona bivšeg SSSR sa bokserom u finalu Svjetskog prvenstva za mlade, dok je sovjetsku školu predstavljalo15 boraca.

Liješević je, nakon 12 evropskih medalja u istoriji crnogorskog boksa, donio našem sportu prvu medalju sa svjetskih prvenstava u mlađim uzrastima u boksu.

Od 12 evropskih medalja, čak sedam su osvojili bokseri Nikole Ružića i BK Budva, s tim da je Bojana Gojković bila tri puta a Liješević jednom najbolji bokser u Evropi.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar