Sutjeska počela pripreme, Brnović: Neće biti lako odbraniti titulu

Redakcija
Piše: Redakcija 182 pregleda Dodaj komentar

Fudbaleri Sutjeske počeli su danas pripreme za novu sezonu. Trener Nenad Brnović izvršio je prozivku igrača, a nakon odrađenih testiranja aktuelni šampioni odradili su prvi trening u 2023. godini.

Ekipa Nenada Brnovića u nastavak sezone ulazi sa prve pozicije, ali i u izmijenjenom sastavu – Miloš Drinčić je otišao u Šahtjor iz Soligorska, Filip Knežević u Budućnost, dok se u Nikšić, iz Dečića, vratio Jovan Nikolić.

„Mislim da je polusezona bila odlična, s obzirom na to da smo imali velikih kadrovskih problema. Ostvarili smo veliki uspjeh, što govori da imamo dobar igrački potencijal. Raduje što smo koristili mlade igrače iz naše škole koji su pokazali kvalitet”, rekao je na startu okupljanja Brnović.

Odbrana titule, smatra Brnović, neće biti laka.

“Što se tiče nastavka prvenstva – odbrana titule neće biti laka i to zavisi od brojnih okolnosti. Pokušaćemo da narednih dana prije svega nađemo adekvatne zamjene za igrače koji su otišli, što neće biti lako, ali vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Idealno bi bilo da to odradimo prije odlaska u Antaliju”, kazao je Brnović.

Kada je riječ o pojačanjima, Brnović je rekao da mnogo stvari mora da se poklopi.

„Mnogo igrača smo gledali, ali, da bi se realizovao transfer, ne zavisi sve samo od nas. Ako ne nađemo prava pojačanja gledaćemo da se oslonimo na naše mlade igrače, koji su pokazali kvalitet i koji će biti zalog za budućnost. Vjerujem da će oni iskoristiti šansu koju dobiju. Ne plašim se da im pružim priliku, jer zam da će dati maksimum. Pritom, to će biti dobro i za predstojeće utakmice u Evropi. Igranje standardno, samopouzdanje… Evropa nam je primarni cilj. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti.”

Sutjeska je u Antaliji od 24. januara, a u Turskoj će ostati dvije sedmice i odigrati pet prijateljskih mečeva. Rivali su Arsenal iz Tule, Dnjepar, Aksu (Kazahstan), Auda (Letonija) i makedonski Sileks.

„Rasporedićemo minutažu, svi će igrati. Već je sad i meni mnogo lakše, većinu igrača poznajem. Znam da neke pozicije nisu popunjene, ali imamo polivalentne igrače, koji će moći da popune te pozicije ako ne nađemo adekvatna rješenja. Možda će biti i prava stvar dati šansu mlađim igračima. Znate da sam radio sa mlađim fudbalerima i da imam veliko povjerenje u njih. Biće uspona i padova, ali to je normalno za mlade igrače”, rekao je šef stručnog štaba Nikšićana.

Sportski direktor Krsto Koprivica najavio je da bi klub narednih dana mogao da angažuje pojačanja.

„U pitanju su štoper i vezista. To je ono što mogu da kažem u ovom trenutku. Uprava kluba radi na tome da se završi transfer Novice Erakovića. Vjerovatno ćemo sa nekim fudbalerima raskinuti saradnju, a sa nekima produžiti ugovore”, rekao je Koprivica.

Na prvom treningu bili su Vladan Giljen, Lazar Žižić, Dragan Grivić, Igor Pajović, Srđan Krstović, Tajron Rajan Konrad, Marko Matanović, Vuk Striković, Novica Eraković, Ilija Tučević, Nikola Radović, Aleksandar Vlahović, Jovan Nikolić, Ognjen Đinović, Jovan Milić, Nikola Đurković, Matija Bojović, Radoš Dubljević, Marko Vučić, Dušan Vuković, Nikola Stijepović, Miloš Kalezić, Suad Ličina, Anto Babić, Sahli Ouijdi, Fahd – T Saad Mohamed, Janko Vukićević, Bojan Damjanović, Petar Aničić, Vasilije Šapurić, Stefan Radojević i Nikola Caković.

Prvenstvo se nastavlja 18. februara, a Sutjeska je domaćin Jezeru.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: Vijesti
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar