Sudijska komisija FSCG: Svaka odluka Dabanovića bila je ispravna

Ognjen
Piše: Ognjen 261 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Sudija Nikola Dabanović donio je ispravnu odluku u svim spornim situacijama, na subotnjem derbiju Budućnost – Zeta, konstatovala je sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore.

Gostujući fudbaleri napustili su teren deset minuta prije kraja, nakon trećeg crvenog kartona koji im je pokazao sudija Dabanović.

U trenutku prekida “plavi” su vodili 1:0, a Takmičarska komisija FSCG juče je registrovala meč službeno 3:0.

“Igrač gostiju sa brojem 70 (Kalezić) ispravno je dobio dvije javne opomene. U 22. minutu je potpuno bez potrebe startovao na nogu protivničkog igrača, u situaciji kada se ovaj već bio oslobodio lopte. U 40. minutu isti igrač je podignutom nogom, uz upotrebu đona i krampona, ostvario nemaran kontakt na stopalo protivničkog igrača. U obje navedene situacije sudija je ispravno izrekao disciplinsku mjeru – žuti karton, pa je po automatizmu isti igrač isključen iz igre. U 72. minutu, nakon ubačene lopte u kazneni prostor gostiju, odbrambeni igrač je na nepažljiv način i bez mogućnosti i namjere da zaigra loptom, tijelom srušio protivničkog napadača koji je bio u trku, te na taj način učinio evidentan prekršaj. Sudija je ispravno dosudio kazneni udarac za domaće. Nakon što je dosuđen kazneni udarac, igrač gostiju sa brojem 19 (Simović) se sudiji obratio uvrijedljivim i pogrdnim riječima, zbog čega ga je on opravdano isključio iz igre. U 78. minutu igrač gostiju sa brojem 6 (Krstović) je koristio lakat kao oružje i na taj način učinio nedozvoljeni kontakt na glavu protivničkog igrača, čime je počinio akt nasilničkog ponašanja. Zbog ovog veoma nesportskog gesta, sudija ga je ispravno isključio iz igre .Zbog svega navedenog učinak sudije Dabanovića je ocijenjen kao vrlo dobar i Komisija konstatuje da njegove odluke nijesu mogle biti uzrok nezadovoljstva gostujuće ekipe i postupka napuštanja terena za igru”, navodi se u saopštenju.

Komisija je konstatovala da je na ostalim utakmicama Telekom 1. CFL suđenje bilo na očekivanom nivou.

Na utakmicama Amplitudo Druge lige suđenje je takođe bilo dobro, uz tehnički propust sudijskog tima na utakmici Bokelj – Grbalj, koji nije imao uticaja na rezultat ni tok utakmice.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar