Stefana Mugošu zanima samo pobjeda protiv Gibraltara

Crnu Goru u tri dana očekuju dvije potpuno suprotne utakmice – u jednoj je apsolutni favorit, a u drugoj će pokušati da iznenadi protivnika.

Stefan Mugoša, kao i ostali fudbaleri, ne pravi razliku između Gibraltara i Norveške – na oba meča gleda sa jednakom važnošću, pristupom, željom, motivom.

U krajnjem razmišlja i o istom cilju, s tim što prvo želi pobjedu sjutra veče na Viktorija stadionu.

“Svi smo fokusirani na prvu utakmicu koja je jako važna – favoriti smo, ali moramo to da dokažemo i na terenu. Moramo da odigramo dobru, kvalitetnu utakmicu, da pobijedimo i napravimo dobru uvertiru za Norvešku”, rekao je Mugoša.

Meč u Podgorici pokazao je razliku u kvalitetu dva tima. Crna Gora je u martu slavila sa 4:1.

“Igrali smo već sa njima, sada će to biti malo drugačija utakmica zbog vještačkog terena, ali moramo da budemo strpljivi i da iskoristimo šanse koje nam se ukažu. Nemamo pravo na grešku”, kazao je iskusni napadač.

Očekuje se da domaćin igra bunker, a lijek za takvu taktiku je brzi gol.

“Teško je igrati protiv ekipe koja se brani sa deset igrača, ali kao što sam rekao – moramo da budemo strpljivi, jer u većini utakmica tokom ovih kvalifikacija rivali su Gibraltar otvarali u drugom poluvremenu. Nadam se da bi nas neki rani gol podigao još više i da bismo tu utakmicu mogli da privedemo kraju bez stresa”, smatra golgeter južnokorejskog Inčona.

Crna Gora nije kompletna. Prošli put je falio Jovetić, sada nema Savića i Simića.

“Nažalost to se dešava često. Eto, koliko sam tu, sedam ili osam godina, nikada nismo bili kompletni, tako da moramo do kraja svi da borimo. Imamo zajednički cilj, a to je pobjeda.”

Gibraltar ima tim koje se plasirao u grupnu fazu Lige konferencija. To je Red Linkoln, koji nacionalnoj selekciji daje deset igrača.

“I to treba da pomenemo, kao i da poštujemo, ali opet smatram da imamo kvalitetnije igrače”, dodao je Mugoša.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button