Srđan Radonjić: Sutjeska može da bude hit u Evropi ovoga ljeta

Srđan Radonjić, nekada golgeter Partizana, sa kojim je igrao značajnu ulogu i u evropskim okvirima, prethodnu sezonu je proveo kao pomoćni trener. Radio je sa Brankom Smiljanićem u Tripoliju, u ekipi Al-Ahlija.

Kako kaže, i planovi za budućnost vezani su za inostranstvo.

’’Ukoliko ne bude inostranih ponuda, mora se raditi ovdje. Gledaću da izaberem nešto najbolje za sebe i da napredujem u ovom poslu. Pokušavam sada da uradim neke stvari koje sam propustio kao igrač’’, rekao je Radonjić.

Prisjetio se i vremena provedenog u Partizanu, kada je bio najbolji strijelac lige u nekadašnjoj državi ali i evropskih mečeva.

Partizan je bio samo jedan penal daleko od Lige šampiona ali je zato prije toga igrao važnu ulogu u Ligi Evrope.

Crno-bijeli su tada ispali od CSKA iz Moskve, kasnijeg osvajača takmičenja.

Prema riječima Radonjića, ostaje žal zbog promašenog penala naredne sezone ali je Partizan veliki klub koji se oporavio od toga. Ekipa iz Humske je još jednom nakon toga igrala u elitnom evropskom takmičenju.

Sutjeska je ove sezone stigla do titule na impresivan način, najboljim napadom i najboljom odbranom u ligi. Sada se ekipa iz Nikšića izjednačila po broju titula sa Budućnošću iz Podgorice a Radonjić smatra da to nije mala stvar.

Za pripreme za Evropu nema mnogo vremena i potrebno je što prije okupiti igrače. Radonjić smatra da će novi sistem evropskih kvalifikacija pogodovati šampionu Crne Gore jer će u Ligi Evrope imati novu šansu.

Ipak, Srđan misli da Sutjeska može da bude hit u Evropi narednog ljeta.

’’Ukoliko se dovede nekoliko pravih pojačanja mogla bi Sutjeska da prođe nekoliko krugova. Sada se u ekipi pojavljuju neki mladi i talentovani igrači. Biće zanimljivo gledati ih a ne sumnjam da će se u junu ekipa kvalitetno osvježiti.’’

Leave a Reply

Back to top button