“Sportska dostignuća” od 2. do 5. aprila

Podgorica će od 2. do 5. aprila biti domaćin 12. Međunarodne naučne konferenciju o transformacionim procesima u sportu “Sportska dostignuća”, a organizatori su Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore.

Konferencija će okupiti preko 250 učesnika iz 27 zemalja, a svoje radove predstaviće vodeći svjetski autori i istraživači u oblasti sportskih, društvenih i humanističkih nauka i medicine.

U susret tom skupu, formiran je i Počasni odbor, kojim će predsjedavati premijer Crne Gore Milo Đukanović.

Članovi su Radmila Vojvodić (rektorka UCG-a), ministarka nauke Sanja Vlahović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, Dušan Simonović (predsjednik COK-a), direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović, predsjednik RSCG Predrag Bošković, predsjednik ASCG Milorad Vuletić, predsjednica SSCG Vesna Medenica, predsjednik VPSCG Srđan Kovačević…

Tu su i treneri Dragan Adžić, Petar Porobić, Miodrag Božović, rukometašica Katarina Bulatović, vaterpolista Nikola Janović, džudista Srđan Mrvaljević, sportski direktor ŽRK Budućnost Bojana Popović, profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada Zoran Milošević i profesor Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja iz Sarajeva i potpredsjednik OKBiH Izet Rađo.

Vijesti

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button