“Sokoli” se uzdaju u odbranu

trening fudbalera crne gorePrvi i vjerovatno posljednji put u tom sastavu, bez šest standardnih prvotimaca i još četvorice koji su u najužem izboru za prvi tim, a sa trojicom igrača koji će po prvi put igrati u prvoj postavi, Crna Gora će večeras u Luksemburgu (19 časova) zatvoriti kalendarsku godinu.

 

Marko Vešović, Nemanja Nikolić i Miroje Jovanović spremni su da na stadionu “Žozi Bartel” debituju kao starteri (ovom posljednjem to će biti i debi uopšte), dok će Savo Pavićević po prvi put u reprezentativnoj karijeri zaigrati na poziciji zadnjeg veznog.

 

“Nema lakih utakmica, ponovo kuburimo sa povredama, ali nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svijetlu”, rekao je Pavićević.

 

S obzirom na sastav koji će se suprostaviti najmanjoj državi Beneluksa, nije teško zaključiti da najveća snaga crnogorskog tima leži u odbrani, kojoj će nedostajati “samo” golman Mladen Božović i bekovi Vlado Božović i Jovanović.

 

Zato su Savić, Baša, Simić i Volkov spremni da zaustave protivničke napade.

 

“Sreća što je odbrana kompletna. Dosta je novih igrača i oni će pokušati da iskoriste svoju šansu. Očekujem da pruže maksimum, treba vjerovati u njih. Vjerujem da su spremni da odigraju dobru utakmicu, meni je najbitije da daju sto odsto svojih mogućnosti. Ne znam da li će biti dovoljno za pobjedu, mislim da hoće”, kazao je selektor Brnović.

 

Golman Vukašin Poleksić, koji će protiv Luksemburga biti kapiten, kazao je da je počastvovan i prijatno iznenađen tom odlukom selektora.

 

“To će mi biti motiv vise da pružim još bolju partiju. Dosta igrača nam nedostaje, ali ovi što su tu pokušače da nadoknade njihov nedostatak”, kazao je golman Debrecina.

 

Crnogorskoj selekciji današnji meč biće 25. prijateljski duel. Dosadašnji bilans je 12 pobjeda, osam poraza i četiri remija.

 

Očekuje se da Brnović izvede sljedeći sastav, u formaciji 4-2-3-1: Poleksić – Savić, Baša, Simić, Volkov – Pavićević, Nikolić – Vešović, Zverotić, M.Jovanović – Bećiraj.

 

 

 

Vijesti

 

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button