Slađana Perunović i Danijel Furtula najbolji atletičari u 2013.

Vladan
Piše: Vladan 931 pregleda Dodaj komentar

atletski savezUpravni Odbor Atletskog saveza Crne Gore održao je redovnu Osmu sjednicu na kojoj su za najbolje atletičare u tekućoj godini proglašeni Slađana Perunović i Danijel Furtula.

 

Na dnevnom redu UO ASCG su ee nalazila brojna pitanja iz rada i funkcionisanja ASCG u prethodnom periodu, a u skladu sa Statutom ASCG . Upravni odbor usvojio je Pravila i propozicije u ASCG za 2014 godinu, etički kodeks ponašanja sportista, sportskih radnika i funkcionera u ASCG, usvojen je i novi Pravilnik o priznavanju rekorda Crne Gore, kao i kriterijumi za nastup na međunarodnim takmičenjima u 2014 godini.

 

UO ASCG usvojio je i kalendar takmičenja ASCG za 2014. godinu, verifikovao postavljene rekorde u 2013 godinu. UO je donio odluku o isplati novčanih nagrada u ASCG za 2013 godinu, po osnovu Pravilnika o nagradama u ASCG.

 

Na osnovu Statuta ASCG u članstvo Saveza, primiljen je atletski klub “Dionis” iz Bara. ASCG je dao je saglasnost na dvojnu registraciju atletičara za nastup van Crne Gore Luki Rakiću-članu AK Mornar iz Bara za Atletsko drutvo MASS Ljubljana iz Slovenije i Darku Peiću-članu AK Lovćen sa Cetinja za AK “Vojvodina ” iz Novog Sada.

 

UO je odredio dva predstavnika za učesće na konferenciji u Marsej – Francuskoj, Milenu Vukanović i Osmana Erovića koji će učestvovati na konferenciji Evropske Atletike od 24-26.januara 2014. godine.

 

UO je razmatrao ostvarene rezultate crnogorskih takmičara na međunarodnim takmičenjima u 2013. godini i zaključio, da će ova godina ostati upisana zlatnim slovima u analima crnogorske atletike gdje su crnogorski atletičari na međunarodnim takmičenjima u 2013. godini osvojili su 22 medalje od čega 9 zlatnih, 5 srebrnih i 8 bronzanih kao i da su postavili 81 rekord Crne Gore i to 38 muškoj i 43 u ženskoj konkurenciji.

 

Najznačajniji rezultati:

 

EVROPSKI KUP U BACANJIMA (Castelon – panija) 16. i 17.mart -2 MEDALJE: Danijel Furtula zlatnu medalju u bacanju diska i srebrnu ubacanju kugle.

IGRE MALIH ZEMALJA EVROPE (Luxsemburg) 28. – 30.maj – 5 MEDALJA: Slađana Perunović dviji zlatne na 5000 i 10000 metara, Danijel Furtula,dvije zlatne u bacanju kugle i diska i Marija Vuković zlatnu medalju u skoku u vis.

MEDITERANSKE IGRE (Mersin – Turska) 26.-29.jun) – 1 MEDALJA: Danijel Furtula bronzana medalja u bacanju diska, rezultat 61,44m,

PRVENSTVO EVROPE ZA MLAĐE SENIORE (Tampere – Finska) 11.-13.jul – 1 MEDALJA: Danijel Furtula bronzana medalja u bacanju diska, rezultat 61,61m.

PRVENSTVO BALKANA ZA SENIORE (Podgorica) 27.oktobar – 1 MEDALJA: Slađana Perunović zlatna medalja u maratonu.

PRVENSTVO BALKANA ZA JUNIORE (Denizli – Turska) 6. i 7.jul – 3 MEDALJE: Marija Bogavac bronzana medalja u bacanju koplja i Tomaš Đurović bronzane medalje u bacanju kugle i diska.

PRVENSTVO BALKANA ZA MLAĐE JUNIORE (Erdirne – Turska) 3.avgust – 5 MEDALJA: Marija Bogavac zlatna medalja u bacanju koplja (52,19), Kristina Rakočević srebrna medalja u bacanju kugle (15,68m) i bacanju diska (44,42m), Blagota Petričević srebrna medalja na 100m i Kristijan Matković bronzana medalja u troskoku (14,02m).

12.EVROPSKI OLIMPIJSKI FESTIVAL EYOF (Utreht – Holandija) 14-18.jul) – 2 MEDALJE: Kristina Rakočević zlatna medalja u bacanju diska (46,49m) i srebrna medalja u bacanju kugle (15,79m).

IGRE FRANKOFONIJE (Nica- Francuska) 10-15. septembar: na njima su učestvovali takmičari iz 50.država, a Darko Peić je osvojio srebrnu medalju u desetoboju sa novim rekordom Crne Gore – 7636 bodova.

 

Specijalno priznanje ASCG dodijeliće J.P. Aerodromi Crne Gore, Generalnom sponzoru ASCG za 2013. godinu.

 

Posebna priznanja biće uručena Upravi za mlade i sport i Crnogorskom olimpijskom komitetu za izuzetnu pomoć i podrku ASCG u 2013. godini i priznanje će biti uručeno i fitnes studiju Soko gym iz Podgorice za pomoć ASCG u pripremi sportista za takmičenja. Svečanost proglašenja najboljih u ASCG izvršiće se 21.decembra 2013. godine u hotelu Podgorica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika

 

 

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar