Skupština RSCG osudila sve pokušaje stvaranja tenzija i uplitanja političkih ili drugih tema

Igrači, stručni štab i uprava kluba RK "Budućnost" iz Podgorice napadnuti su proteklog vikenda po završetku meča SBBet Prve lige protiv Sutjeske u Nikšiću od strane navijača domaćeg tima

Nakon što je predstavnik Rukometnog kluba Budućnost Podgorica upoznao članove Skupštine Rukometnog saveza Crne Gore o neprijatnostima koju su igrači, stručni štab i uprava kluba iz Podgorice doživjeli po završetku meča SBBet Prve lige protiv Sutjeske u Nikšiću, kada su proteklog vikenda, napadnuti od strane navijača domaćeg tima, Skupština Saveza na sjednici održanoj 5. oktobra 2021. godine usvojila je sljedeći zaključak:

„Skupština kao najviši organ Saveza pod čijim okriljem se održavaju sva nacionalna takmičenja, poziva sve klubove da doprinesu stvaranju sportske atmosfere i preduslova za korektno nadmetanje klubova, uz smirivanje tenzija, a kako bi u fokusu bili isključivo igrači i ostala službena lica. Osuđujemo sve pokušaje stvaranja nepotrebnih tenzija i uplitanja političkih ili drugih tema, kojima nema mjesta u sportu, koji je našoj državi donio mnogo radosti u proteklim godinama. Stoga, zadatak svih klubova i onih kojima je rukomet u srcu, treba da bude stvaranje povoljnog ambijenta za fer i sportsko nadmetanje, korektno navijanje i istinsku podršku igračima koji su u centru pažnje, jer samo to može da dovede do podizanja nivoa kvaliteta i daljeg pozicioniranja rukometa na sportskoj mapi naše države“, navodi se u zaključku Skupštine.

Izvor
RSCG

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button