Simonović: Sa visokim igračima imaćemo prednost u unutrašnjoj igri, možemo da napravimo prednost i spolja

Vladan
Piše: Vladan 265 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Meksiko – riječ je koja se posljednjih dana najčešće mogla čuti od košarkaša Crne Gore. Mundobasket počinje sjutra, a kompletan fokus košarkaša Crne Gore okrenut je samo ka prvom rivalu u grupi, ka “sombrerosima”.

“Odmah nakon test meča sa Filipinima krenuli smo konkretno samo za Meksiko da se pripremamo. Nezgodna su ekipa, šutiraju dosta, imaju mnogo brzih napada, tako da će fokus biti da zaustavimo njihovu brzu igru, da zaustavimo njihove šuteve, a da u napadu odigramo našu igru”, poručio je iz Manile naš centar Marko Simonović.

Meč protiv Meksika zakazan je za sjutra (petak) od 10.45 sati po našem vremenu, a upravo bi odgovor na brzu igru rivala trebalo da bude sjajna centarska linija Crne Goru koju čini i Simonović.

“Mislim da ćemo sa visokim igračima, posebno sa Nikolom Vučevićem i Bojanom Dubljevićem, imati prednost u unutrašnjoj igri, ali i da staloženom igrom i ono kako znamo da igramo, možemo da napravimo prednost i spolja”, ne sumnja bivši košarkaš Čikago Bulsa, koji je će od naredne sezone nositi dres Crvene zvezde.

U grupi sa Crnom Gorom još su Egipat i Litvanija, čini se da je naša selekcija kvalitetnija od predstavnika Srednje Amerike i Afrike, ali…

“Ni za jednu ekipu na Svjetskom prvenstvu ne možete da kažete da je loša – za svaku se zna zbog čega je tu i svaka se bori da pruži maksimum”, jasan je Simonović.

Raniji dolazak u Filipine prijao je momcima Boška Radovića.

“Stigli smo prije sedam dana, imali smo vremena i da treniramo, ali i za prijateljski meč sa Filipinima, a sjutra nas čeka i prva utakmica na Mundobasketu protiv Meksika i mislim da smo spremni za taj meč”, zaključio je Simonović.

MEČEVI CRNE GORE NA SP

Petak, 10.45h

Meksiko – Crna Gora

Nedjelja, 10.45h

Crna Gora – Egipat

Utorak, 14.30

Crna Gora – Litvanija

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar