Simonović: Pobjedu ne pokazuje semafor, pobjedu kazuje srce

Ognjen
Piše: Ognjen 257 pregleda Dodaj komentar
Foto - COK

Zadovoljstvo mi je što sam u prilici da vas pozdravim u ime Crnogorskog olimpijskog komiteta i zahvalim na prisustvu ispraćaju naših divnih đevojaka i momaka na Olimpijske igre. Nevjerovatan je osjećaj da smo ponovo na ovom mjestu, nakon sad već punih pet godina. Nevjerovatan je i ponos koji osjećamo zahvaljujući našem sjajnom olimpijskom timu, koji nas je i okupio. Ovogodišnje Olimpijske igre sa nestrpljenjem smo očekivali, strahujući da se možda neće steći uslovi da naši olimpijci ostvare olimpijski san. Međutim, Međunarodni olimpijski komitet i Organizacioni odbor Igara, zajedno sa Vladom Japana, činili su sve da ne oduzmu ovaj trenutak sna sportistkinjama i sportistima iz cijelog svijeta u koji su uložene godine izuzetnog truda i za koji se živi – kazao je Dušan Simonović predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta na večerašnjem ispraćaju sportista na Olimpijske igre u Tokiju.

Crnogorski olimpijski tim u Tokiju imaće 33 predstavnika. Rukometašice koje će braniti boje Crne Gore su: Marina Rajčić, Ljubica Nenezić, Anastasija Babović, Majda Mehmedović, Jovanka Radičević, Ivona Pavićević, Dijana Mugoša, Andrea Klikovac, Itana Grbić, Đina Jauković, Jelena Despotović, Matea Pletikosić, Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Nikolina Vukčević. Na spisku selektora vaterpolo reprezentacije Vladimira Gojkovića su: Slaven Kandić, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Marko Petković, Uroš Ćućković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević i Petar Tešanović.

Na OI učestvovaće još: Marija Vuković i Danijel Furtula (atletika), plivači Anđela Antunović i Boško Radulović, džudistkinja Jovana Peković, strijelac Jelena Pantović i jedriličar Milivoj Dukić.

– Svijet u kojem živimo gotovo dvije godine pokazao je da je olimpizam neiscrpni izvor onih starih, vjerujemo trajnih i neprolaznih vrijednosti, koje je moderna civilizacija priložila opštoj baštini čovječanstva. Vrijednosti solidarnosti, saradnje, suživota, tolerancije, izuzetnosti, fer pleja, jedinstva tijela, uma i duha, poštovanja prema sebi, onom pored sebe i onom naspram sebe. Poštovanja prema svojoj zajednici i njenim simbolima. Više od 10 hiljada sportista u Tokiju će se, ujedinjeni tim vrijednostima, ujedinjeni emocijom – kako je i službeni slogan Igara – okupiti pod olimpijskom bakljom, koja će, simbolično, obasjati čitavu planetu. Šaljući poruku da svjetlost uvijek nadvladava tamu. Poruku da su igra, želja za nadmetanjem u viteškom duhu i unutrašnji poriv ka boljem, višem, bržem, ka razvoju, napretku i pomjeranju granica,ono što pokreće svijet. Vi, koji ćete predstavljati Crnu Goru u Tokiju, pokazali ste šta je upisano u vašim genima. Hrabrost, karakter, odlučnost, spremnost za odricanjem zarad višeg cilja, suočavanje sa izazovima uzdignutog čela.

Na tribinama sportskih borilišta na kojima ćete nastupati neće biti gledalaca. Ali, budite uvjereni u to, pratiće vas na stotine hiljada očiju iz domovine, a otkucaji stotina hiljada srca davaće vam ritam u vašem pregnuću da ispunite svoje snove. Obavezu prema drugima ste ispunili samim plasmanom na Olimpijske igre. U Tokiju ćete imati obavezu samo prema sebi, svojim očekivanjima i stremljenjima.

Vi ste ponos ove zemlje, vi ste naši najbolji ambasadori, vi ste oni koji nas uče i podsjećaju kako se voli Crna Gora, vi ste oni koji nam dokazuju iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, nevjerovatnu moć sporta. Želim vam svu sreću na Olimpijskim igrama. I da ponovim ono čemu ste me vi naučili svih ovih godina zajedničkog boravka u našoj prelijepoj olimpijskoj porodici – pobjedu ne pokazuje semafor, pobjedu kazuje srce, vjerujemo u vas i idemo da pobjeđujemo.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je crnogorske zastave kapitenki naše ženske rukometne reprezentacije Jovanki Radičević i kapitenu vaterpolo reprezentacije Drašku Brguljanu.

RADIČEVIĆ: Puno mi je srce

– Ovo je poseban dan za mene, puno mi je srce, emocije su velike, a ono što mogu da obećam u ime male, odabrane čete da ćemo se boriti za zastavu do posljednjeg atoma snage – poručila je Jovanka Radičević

BRGULJAN: Daćemo sve od sebe budite sigurni

– Velika je čast što sam izabran da nosim zastavu na OI. Kao što je predsjendik Đukanović rekao ne bi bilo nezasluženo da je bilo ko od naših sportista nosi zastavu. Želim da obećam u ime reprezentacije da ćemo dati sve od sebe, kao što smo uvijek davali, i nadam se da će to biti dovoljno za dobar rezulat što bi značilo medalju.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar