Simonović: Na Igrama u Tokiju smo se pokazali kao dobra sportska nacija, velikog sportskog talenta

Predsjednik COK Dušan Simonović kazao je danas na svečanosti u Vili Gorica, povodom proglašenja najboljih sportista Crne Gore, da je 2021. bila godina puna izazova, ali da je COK predanim radom uspio da sve aktivnosti završi na pravi način.

“Na Igrama u Tokiju pokazali smo zašto smo u svijetu prepoznati kao izuzetno dobra sportska nacija, velikog sportskog talenta i dostojan protivnik u svakom sportu. U Tokiju trenutak slave imali su individualni sportisti u olimpijskom timu – Vuković i jedriličar Milivoj Dukić”, rekao je Simonović.

On je naglasio da se u narednom periodu mora hitno raditi na izmjenama Zakona o sportu ili donošenju posebnog Zakona o Crnogorskom olimpijskom komitetu.

“Crnogorski olimpijski komitet već intenzivno radi na sopstvenoj strategiji razvoja sporta, koja će biti gotova do kraja januara naredne godine i koja će biti naš putokaz za dalje aktivnosti na unaprjeđenju i afirmaciji crnogorskog sporta i olimpizma, i koja svakako može poslužiti državi i njenim organima za izradu nacionalne strategije razvoja crnogorskog sporta”, rekao je Simonović.

Neophodno je shvatiti i unapređivati položaj i ulogu Crnogorskog olimpijskog komiteta, kazao je Simonović

“I štititi njegovu autonomiju i nezavisnost, kako bismo time zaštitili sport i postavili ga na mjesto koje on s pravom zaslužuje u crnogorskom društvu i tek tada od njega možemo očekivati još bolje rezultate i ukupne benefite”, naglasio je Simonović.

Izvor
Vijesti.me

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button