Simonović: Karatisti uzeli srebro zlatnog sjaja – kruna karijere za Maksimović

Ognjen
Piše: Ognjen 114 pregleda Dodaj komentar
Foto: MINA

Ostvareni rezultat na 56. seniorskom prvenstvu Evrope u Poreču proizvod je ozbiljnog rada u posljednje dvije godine i kvalitetnih priprema za to takmičenje, saopšteno je iz Karate saveza.

Crnogorski karatisti nastup u Poreču završili su sa dvije medalje – srebrnom muškog tima u borbama i bronzanom Jelene Maksimović u kategriji do 55 kilograma.

Ekipa je nastupila u sastavu Mario Hodžić, Nenad Dulović, Nikola Malović, Predrag Smolović, Balša Miličković i Andrija Fatić.

Predsjednik Karate saveza, Ivan Krstajić kazao je da su medalje iz Poreča potvrda kvaliteta i znanja crnogorskih karatista.

On je ubijeđen da crnogorski tim nije pokazao sve što može i da će posljednju riječ dati na kvalifikacionom turniru u Parizu.

Krstajić je podsjetio da će se za medalju i olimpijsku bizu boriti Mario Hodžić, Nenad Dulović, Nikola Malović i Marina Raković u borbama i Biserka Radulović u katama.

“Biće ozbiljna konkurencija, ali forma i ono što smo pokazali, uz naš odnos prema rezultatu i sportu, daje nam za pravo da očekujemo ozbiljan rezultat i bar jednog takmičara sa olimpijskom vizom”, rekao je Krstajić.

Dušan Simonović kazao je da su karatisti ostvarili sjajan rezultat.

“Momci su bili sjajni, borili su se sa puno energije, požrtvovanja i znanja, sa puno želje. Osvojili su srebro, koje za nas sija zlatnim sjajem. Maksimović je osvajanjem medalje ostvarila ogroman rezultat i to je kruna njene karijere”, rekao je Simonović.

On vjeruje da će karatisti biti uspješni i u Parizu i da će neko od njih izboriti plasman u Tokio.

Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić, kazao je da su medalje kruna višegodišnjeg rada i odricanja.

“Ponosni smo na naše takmičare i selektore. Ekipa je mlada, ali i iskusna. Čine jer momci koju su osvajali medalčje na evropskim prvenstvima. Rezultat nije slučajan, on je proiozvod rada u klubovima i reprezentaciji”, rekao je Fatić.

Komentarišući šanse crnogorskih takmičara u Parizu, on je kazao očekuje dobar nastup i da vjeruje da će se neko od takmičara može domoći olimpijsdke vize.

Odgovarajući na pitanje da li Marina Raković može izboriti plasman na Olimpijske igre, selektor ženske ekipe u borbama Žarko Raković kazao je da vjeruje da može.

“Ona je naporno trenirala i spremala se i za Poreč. Sposobna je i spremna za to. Odradićemo sve da na turnir pođe još spremija”, rekao je Raković.

Selektor muškog tima u borbama, Slobodan Vlahović smatra da su medalje rezultat cijele crnogorske ekipe u Poreču.

Prema njegovim riječima, nevjerovatan uspjeh je iza sebe ostaviti karate sile kakve su Francuska i Turska.

“Još veči uspjeh je pobijediti Belgiju, Španiju, Rusiju i Azerbejdžan, koji je predvodio Agajev koji je 12 puta bio prvak Evrope. On ima više medalja nego naši takmičari nastupa na EP”, rekao je Vlahović.

On je naglasio da crnogorski karatisti imaju kvalitet i da su kadri da izbore plasman na Olimpijske igre.

“Bila bi to kruna našeg rada u posljednjih 15 godina. Bila je fenomenalna atmosfera među takmičarima, harizma i sportski duh i veliko srce doveli su do uspjeha u Poreču”, rekao je Vlahović.

Bronzana Jelena Maksimović kazala je da se iza medalje krije veliki rad, trud i odricanje.

“Presudila je jaka želja, ona je nadjačala sve probleme sa povredama. Imala sam mnogo pehova, povrijedila sam meniskus četiri dana prije EP. Čestitam momcima na medalji”, kazala je Maksimović.

Kapiten srebrnog tima, Mario Hodžić naglasio je da mu je bilo čast što je bio dio ekipe.

“To mi je najveći ponos, zahvalan sam momcima u ekipi, ponosan sam na njih. Plasman u Tokio nam je glavni cilj, nešto što nam fali. Ne idemo samo da bi bili učesnici Igara, već želimo medalju. To zaslužujemo”, kazao je Hodžić.

On smatra da crnogorski karate zaslužuje makar jednog takmičara na Igrama i da će sve uraditi da to i ostvare.

Član tima Nikola Malović poručio je da se od njega ne očekuje ništa, ali i da se može očekivati neočekivano.

Prema riječima Nenada Dulovića, karate je njegov život i nada se da će se odužiti plasmanom u Tokio i olimpijskom medaljom.

“To mi je životni cilj. O tome sanjam svaki dan. Nadam se da će se to i dogoditi”, rekao je Dulović.

Kvalifikacioni turnir u Parizu biće održan od 10. do 13. juna.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar