Simonović: Hrvati spremni da pomognu oko puta u Alžir

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 260 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK

Crnogorski sport kuburi sa finansijama, jer Uprava za sport i mlade nije opredijelila sredstva za ovu godinu, pa tako na manje od tri mjeseca do početka Mediteranskih igara u Oranu naši sportisti ne znaju na koji način će otići u Alžir, kazali su iz Crnogorskog olimpijskog komiteta. Predsjednik COK-a Dušan Simonović ukazao je da su se za pomoć javili Hrvati, te da će učiniti sve da se obezbijede sredstva za odlazak na Igre.

“Mi smo se obratili komšijama da vidimo možemo li smanjiti troškove, objasnili smo im da imamo finansijske poteškoće. Oni su pristali da idemo sa njima, samo su nam rekli da dovedemo delegaciju do Zagreba. Njihov gest je za pohvalu, to smo i očekivali, jer sa svim Olimpijskim komitetima u regionu imamo sjajnu saradnju. Još jednom su pokazali Hrvati empatiju, na čemu smo im zahvalni. Na Igre ćemo ići na ovaj ili onaj način”, kazao je Simonović.

On je rekao da se još ne zna da li će i koliko država pomoći oko odlaska na Mediteranske igre.

“Nije do kraja jasno još hoće li država pomoći, mi, recimo, uvijek plaćamo najskuplje karte, jer nemamo spisak imena. Krajnje je vrijeme da država kaže šta je interes u sportu, koji sportovi su važni, a koji eventulno ne”, kazao je prvi čovjek COK-a.

Istakao je da je ove godine država izdvojila najmanje sredstava od obnove nezavisnosti.

“Nikad niko nije tražio da se smanje sredstva za sport, eto to smo doživjeli. Šta da vam kažem, situacija je grozna”, kazao je Simonović.

Mediteranske igre u alžirskom gradu Oran biće održane od 25. juna do 5. jula ove godine.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar