Simić: Nijedna selekcija nas ne shvata olako i da zna da će naići na problem

Vladan
Piše: Vladan 469 pregleda Dodaj komentar
Foto: RSCG /Stefan Ivanović/

Prije deceniju, u debitantskom učešću na Svjetskim šampionatima, rukometaši Crne Gore zauzeli su 22. mjesto u konkurenciji 24 nacionalna tima.

Deset godina kasnije, na šampionatu u Poljskoj i Švedskoj, “lavovi” šalju optimistične poruke, sa neskrivenom ambicijom za plasman u četvrtfinale.

Miloš Vujović i njegov imenjak Božović juče su jasno istakli da je cilj prolaz među osam najboljih, dok je golman Nebojša Simić dao umjereniju prognozu.

“Cilj na ovom prvenstvu je da svaku utakmicu shvatimo ozbiljno. Mislim da nije realno očekivati Top 8, da bi došli do četvrtfinala moramo izbaciti jednog od favorita za titulu, Španiju ili Francusku. Bio bih zadovoljan da prvu fazu prebrodimo sa druge pozicije, a da u narednom krugu iznenadimo pojedine timove, poput domaćina ili Slovenije, kao što je to bio slučaj na Evropskom. Ako se ukaže šansa da se borimo za četvrtfinale, nadam se da ćemo je iskoristiti”, rekao je rođeni Baranin.

Crna Gora na premijeri Mundijala igra protiv Španije, prvog favorita grupe.

“Drago mi je što se odmah na startu sastajemo sa Španijom, mislim da je to bolje nego da igramo u trećem kolu kada će oni biti još uigraniji. Ujedno, bolje ćemo moći da analiziralo ostale rivale u grupi, pošto će Iran i Čile odmjeriti snage u uvodnoj rundi”, rekao je Simić i dodao:

“Ne znam koliko je realno očekivati pozitivan rezultat protiv jednog od favorita za osvajanje Mundijala, ali sigurno je da nas više nijedna selekcija ne shvata olako i da zna da će naići na problem ako ne budu na visokom nivou”.

Sjutrašnji meč između Crne Gore i Španije u Katovicama počeće u 20 časova i 30 minuta.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: cdm.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar