Silovit početak za Budućnost Bemax

Ognjen
Piše: Ognjen 231 pregleda Dodaj komentar
foto: Pobjeda

Košarkašice Budućnost Bemaxa nakon tri sedmice rada odigrale su prvu pripremnu utakmicu i savladale hrvatsku Raguzu 86:44.

Podgoričanke su tako silovito krenule sa spremanjem za nove obaveze, iako će biti još mlađe nego prošle sezone. Nakon odlaska Mine Đorđević i odluke Violete Lazarević da završi karijeru, “plave” su angažovale Višnju Stefanović, dok su iz filijale (ŽKK Podgorica) priključene Marija Baošić i Lana Vukčević, a već prvi test pokazao je da će “vučice” opet imati moć.

Raguza, koja je prijavljena da naredne sezone igra Evrokup, gdje je već 27. oktobra očekuje gostovanje ekipi Brna, nije mogla da prati ritam “plavih”, koje su dominirale u svim segmentima.

Radović je šansu dao svi igračicama, koje su iako je prva provjera, djelovale dosta dobro u odbrani, a nakon sjajne igre iz tranzicije u nastavku meča često su lakim poenima dizale razlike, koja je na kraju došla do rekordnih +42!

Ono što posebno raduje stručni štab Budućnosti svakako je dobra partija Maje Bigović, koja će sada kada nema u timu Đorđević i Lazarević imati mnogo veću ulogu. Bigović je ubacila 17 poena, a dvocifrene su bile još Savković 14 i Živković 13, Leković je stala na 9, dok su se u strijelce upisale još Milena Bigović i Radonjić 8, Šćepanović 7, Stefanović 4, Drobnjak 3, Bulajić 2 i Baošić 1.

“Plave” u subotu putuju za Vrbas, a tokom turneje po Srbiji odigraće šest utakmica, kako bi što spremnije dočekale početak sezone.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar