Ševaljević: Hanover je bio pravi izbor

Redakcija
Piše: Redakcija 316 pregleda Dodaj komentar

sevaljevic5163b78c915ab.jpg

Sve je počelo od tog čuvenog meča u baražu za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske, kada je prvo u Štokholmu, pa zatim u Podgorici Vasko Ševaljević od strane selektora Zorana Kastratovića dobio potpunu slobodu na terenu.

 

Pokazao je klasu, napunio mrežu do vrha velike Švedske, što je bio magnet da se svi evropski menadžeri i klubovi raspituju za momka iz Kotora.
Upravo prije meča sa Šveđanima napustio je Portland San Antonio i potpisao za Dinamo iz Minska, a samo nakon godinu dana i još nekoliko sjajnih partija u Ligi šampiona, te u “crvenom” dresu Ševaljević je stavio paraf na dvogodišnju vjernost jednom od najboljih klubova u najjačoj ligi na planeti.
Ovdje sam skoro tri nedjelje i prvi utisci su pozitivni. I dalje se privikavam na život u Hanoveru koji je drugačiji u odnosu na Španiju i Bjelorusiju, a takođe se i razliku sistem treniranja, kao i sistem igre. Međutim ne bježim od rada i obaveza tako da sam siguran da ću se brzo privići na novu sredinu”, bile su prve riječi Vaska Ševaljevića za Handball Montenegro.

 

Čovjeku koji je u protekle dvije godine napredovao najviše od svih naših rukometaša se upotpunosti promijenio život. Bundesliga je nešto posebno. U Njemačkoj se vodi računa o svakom detalju, a svaka utakmica je priča i spektakl za sebe.
Imam mnogo obaveza vezanih za klub, van terena, pogotovo u pripremnom periodu, ali i tome kako se bliži prvo kolo dolazi kraj. Sve je zaista fenomenalno organizovano, uvjerio sam se koliko je Hanover veliki klub i već sada sam siguran da nijesam pogriješio. Iako sam imao dosta ponuda, dolazak u Hanover je bio pravi izbor”,jasan je Ševaljević.
Ekipa koja je prošle sezone uzimala skalp najjačim timovima – Hamburgu, Levenu, Magdeburgu, Flensburgu, Gumerzbahu, Gepingenu.. ima velike ambicije i u sezoni koja slijedi.
Odigrali smo za sada dva turnira, predstoji za vikend još jedan koji je mnogo kvalitetan, tako da sve ide svojim tokom. Naša forma u ovom trenutku je na zadovoljavajućem nivou, međutim kako vrijeme bude odmicalo bićemo sve bolji. Ambicije kluba su prilično visoke, s obzirom na kvalitet Bundeslige želimo ponovo biti među pet najboljih, dok u Evropi želimo dogurati što dalje”,poručio je Ševaljević.

 

(handballme.me)

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar