ŠEHOVIĆ: Najvažniji dio priprema je iza nas

SuadSehoviccMuška košarkaška reprezentacija Crne Gore privodi kraju najvažniju fazu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koju je od 14. jula odrađivala na Zlatiboru.

 

Privodimo kraju najvažniji dio priprema, a onda nas očekuje ono pravo i završni dio uigravanja za Evropsko prvenstvo. Imali smo dvije dobre provjere na turniru u Šombatelju i imamo jasniju sliku na kojim stvarima treba da radimo u nastavku priprema. Mislim da je najvažniji dio priprema iza nas, fizički smo se dobro spremili, a ekipa se kompletirala jer su nam se priključili povrijeđeni igrači, kao i Nikola Vučević koji je veliko pojačanje za naš tim. Imamo dovoljno vremena da se dodatno uigramo za Eurobasket, imamo dovoljno kontrolnih mečeva koji će nam dati jasniju sliku o našim mogućnostima i o tome na kojim stvarima treba da radimo kako bi u Sloveniji sve bilo na najvišem nivou. Napravili smo sjajnu podlogu u prošlogodišnjim kvalifikacijama, treba da zadržimo pobjedničku atmosferu i uradićemo sve da spremno dočekamo 4. septembar. Grupa je veoma teška, ali mislim da sve reprezentacije imaju šansu da se plasiraju u drugu fazu. Ne treba potcijeniti nijednog protivnika, jer će svi tražti svoju šansu. Od prve utakmice treba da budemo na najvišem nivou i da igramo kao da je taj duel odlučujući za prolaz u drugu fazu. Imamo dobar raspored jer u prva tri meča odlučujemo o prolazu u drugu fazu – kaže bek Suad Šehović za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

 

Nakon turnira u Šombatelju na kojem su ostvarene pobjede protiv domaćina Mađarske i Austrije, duel protiv Ukrajine koji se igra u petak (21 sat) u ”Kombank areni” u Beogradu, biće nova provjera za izabranike Luke Pavićevića.

 

Odrađujemo prvi i najteži dio priprema jer je na Zlatiboru akcenat na podizanju fizičke spreme i kondicije. Radili smo i na taktičkim detaljima, odigrali smo i turnir u Šombatelju koji je bio prva provjera onog što je urađeno tokom priprema i to su bile odlične provjere. Nakon turnira u Šombatelju radili smo na ispravljanju grešaka i mislim da smo na dobrom putu da dostignemo željeni nivo forme. Imaćemo dobru provjeru i u Beogradu gdje igramo protiv Ukrajine i sigurno da imamo dovoljno vremena da spremno dočekamo početak Evropskog prvenstva. Sigurno da će nam i dva meča protiv Hrvatske u Dubrovniku i turnir u Kopru, značiti puno jer se najbolja forma stiče kroz utakmice. Pratimo i rezultate i statistiku protivnika u grupi, ali to nije najbolji pokazatelj njihovog kvaliteta, jer dosta reprezentacija igra u kombinovanim sastavima i još nijesu kompletne. Treba da razmišljamo samo o našoj igri i da iz utakmice u utakmicu, kako u pripremnom periodu, tako i na samom prvenstvu, podižemo formu i da svi budemo usmjereni ka postizanje što boljeg rezultata u Sloveniji – kaže centar Milko Bjelica.

 

Nakon duela protiv Ukrajine, ”crveni” se vraćaju u Bar, a 15. i 16. avgusta u Dubrovniku će odigrati dva kontrolna meča protiv Hrvatske. Na turniru u Kopru koji je na programu 22. i 23. avgusta, izabranici Luke Pavićevića će odmjeriti snage protiv Italije i Slovenije, a završnu fazu priprema će odraditi u Podgorici.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button